Live kijken naar kickbokslegende Buakaw's comeback op 6 juli? 'Zo doe je dat' Kickboks & Muay Thai Nieuws
Kickboks & Muay Thai Nieuws

Live kijken naar kickbokslegende Buakaw's comeback op 6 juli? 'Zo doe je dat'

Live kijken naar kickbokslegende Buakaw's comeback op 6 juli? 'Zo doe je dat'

Buakaw Banchamek maakt een comeback. De Muay Thai-legende zal op 6 juli vechten tegen Dmitry Varats op een World Fight Tournament-kaart in het onlangs geopende Morodok Techo National Stadium in Phnom Penh, Cambodja. Het gevecht en evenement is live te zien via YouTube en Facebook op 6 juli vanaf 12:00 uur Nederlandse tijd.

Het wordt het eerste gevecht van Buakaw sinds 2019. Voor iemand die gewend is om zes of zeven keer in een kalenderjaar te strijden, betekent dit een langdurige afwezigheid van de sport. Buakaw vierde vorige maand zijn 40e verjaardag. Maar komt in deze wedstrijd na een reeks van zeven overwinningen. Hij is duidelijk in vorm gebleven ondanks een lange onderbreking van competitieve actie.

Lange pauze

Buakaw zal vechten in een nieuw geopend openluchtstadion met een capaciteit van 60.000. Zijn tegenstander is een tweevoudig IFMA-wereldkampioen die met een aantal Thaise topvechters te maken heeft gehad. Varats vocht onder meer tegen Chujaroen Dabransarakarm, Yodwicha Por Boonsit, Kem Sitsongpeenong en Pakorn PKSaenchaigym. De 33-jarige vocht vorig jaar twee keer en won beide keren.

De rest van het evenement bestaat volledig uit Khmer-vechters die buitenlandse tegenstanders treffen. Marie Ruumet, die recentelijk werd verslagen door Anissa Meksen bij ONE Championship, neemt het op tegen de lokale vechter Touch Chanvatey.

Regels

Buakaw werd een wereldster na de overstap naar kickboksen. Hij won het K-1 Max-toernooi in 2004 en 2006 en zou zich later vestigen als het gezicht van Muay Thai. Het is niet helemaal duidelijk welke regelset World Fight Tournament zal gebruiken. De afgelopen jaren deed Buakaw bijna uitsluitend aan Muay Thai, hoewel hij nog steeds af en toe een kickbokswedstrijd doet.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws