Koning Kickboksen! 'Rico's imposante weg naar de top'
Home / Nieuws / KICKBOKS & MUAY THAI NIEUWS / Koning Kickboksen! ‘Rico’s imposante weg naar de top’

Koning Kickboksen! ‘Rico’s imposante weg naar de top’

Koning Kickboksen! 'Rico's weg naar de top ging zo'

Jezelf kronen tot koning van het kickboksen gaat niet vanzelf, sterker nog daar moet het je hard voor knokken. Rico Verhoeven flikte het en behoudt zijn Glory Kickboxing zwaargewicht titel al jaren. Maar hoe berichte hij de top.

Maar liefst negen keer verdedigde Verhoeven zijn titel en niet tegen de minste namen. Maar eerst moest de Nederlander langs de gevaarlijke Daniel Ghita in juni 2014. Verhoeven toen nog maar 25 jaar moest het vijf rondes opnemen tegen de gevaarlijke Roemeen. Dit lukte en Verhoeven pakte de titel om deze vervolgens de aankomende jaren niet los te laten.

De eerste winst

Op 6 februari 2015 trof Verhoeven zwaargewicht Errol Zimmerman, deze deed een poging om Verhoeven als eerste te onttronen. Zimmerman had in 2012 Verhoeven al eens de les gelezen en via KO verslagen, dus dat moest een makkie zijn om opnieuw te doen. echter strandde de poging van Zimmerman in de tweede ronde en deze verloor via TKO.

We gaan door naar 5 juni 2015, daar trof Verhoeven voormalig rivaal en nu boezemvriend Benjamin Adegbuyi. De Roemeen sneuvelde al in de eerste ronde tegen Verhoeven. De wedstrijd werd beslist op punten in het voordeel van Verhoeven. Op 4 december 2015 mocht Adegbuyi het nog een keer proberen maar faalde weer en ging KO.

Flinke klappen

De jaren vorderden en het werd 12 maart 2016 waar Verhoeven Mladen Brestovac trof. De reusachtige Kroaat was geen makkie voor Verhoeven en de kampioen kreeg dan ook flink klop. Ook hier kwam het aan op de jury die de winst aan Verhoeven toebedeelde.

Anderson Braddock Silva uit Brazilië had ook een oogje op de titel van Verhoeven. Op 9 september in 2016 trok deze de stoute schoenen aan en trad Verhoeven tegemoet. Dat bleek een fout want de Braziliaan kreeg er flink van langs en ging drie keer neer, op de regels van Glory betekent dit winst.

Onverwachte tegenstander

Kickbokslegende Badr Hari ging ook de strijd aan met Verhoeven. Het eerste gevecht was op 10 december in 2016. Echter werd Badr zo hard geraakt op zijn arm dat deze op moest geven. Een TKO winst werd bijgeschreven op de Palmares van Verhoeven.

Ineens dook er een tegenstander uit onverwachte hoek op, Enfusion zwaargewicht kampioen Ismael Lazaar werd gematched tegen Verhoeven op 20 mei 2017. Het werd een zwaarder gevecht dan dat de fans hadden verwacht en Verhoeven zegevierde weer. Later werd Lazaar voor jaren geschorst omdat hij doping zou hebben gebruikt in zijn gevecht met Verhoeven.

De Braziliaanse connectie

Nog een Braziliaan genaamd Silva kwam op 14 oktober 2017 de ring in tegen Verhoeven. In dit geval de voormalige UFC-vechter Antonio ‘Big Foot’ Silva. Dit liep niet goed af voor de Braziliaan, deze werd gered door de scheidsrechter omdat Verhoeven hem bruut afstrafte.

December is een magische maand voor Verhoeven want op de negende van die maand in 2017 kwam Jamal Ben Saddik ten tonele. De twee vochten al eerder buiten Glory waar Ben Saddik Verhoeven aftroefde en won. Maar Verhoeven bleek in de herkansing sterker en boekte een TKO winst in de vijfde ronde op de Belg.

Dominantie ten top

Brestovac mocht op 2 juni 2018 nog een keer op tegen Verhoeven. De Kroaat hoopte zijn eerdere verlies te wreken tegen de koning van het kickboksen, echter weer zonder succes. Verhoeven domineerde het gevecht en won via unanieme jurybeslissing.

Er kwam op 29 september 2018 nog een Braziliaan in beeld in de vorm van de acrobatische Guto Inocente. Deze staat bekend om zijn radslag trappen. Deze gebruikte hij dan ook tegen Verhoeven die daar een antwoord op vond in de wedstrijd. Het werd een spannend gevecht welke eindigde in een jurybeslissing voor de kampioen.

De pech van Badr Hari

Het werd weer december en op de 21e dag van 2019 kwam Badr Hari voor de tweede keer in beeld. Voor een volle zaal leek het erop dat Badr de overhand had op Verhoeven. Echter sloeg het noodlot weer toe en brak de Marokkaan zijn enkel. Dit betekende einde wedstrijd waar flink wat spanning aan vooraf ging. Zo had Verhoeven niet willen winnen zei de kampioen achteraf.

Eind deze week is het dan zover en zullen Verhoeven en Ben Saddik voor de derde keer clashen. Het gevecht kwam per ongelukkig toeval tot stand, doordat Alistair Overeem die oorspronkelijk Verhoeven uitdaagde af moest zeggen vanwege een blessure. De fan zijn gespannen voor de tiende titel verdediging van de kampioen. Zal deze er in slagen zijn goud te behouden of zal Ben Saddik de nieuwe kampioen worden.

Bekijk ook

Vechtdwerg Hasbulla bedreigt vrouw! 17 miljoen foetsie

De bijna 1 meter kleine influencer bedreigde een vrouw

Net zo goed vechten als Nieky Holzken! ‘Zo doe je dat’ (video)

Nieky Holzken is een van de beste kickboksers ter wereld

Bekende UFC-vechter opgepakt vlak voor wedstrijd

UFC is op de hoogte van de recente situatie

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page