Home / Nieuws / KICKBOKS & MUAY THAI NIEUWS / Komt GLORY Kickboxing weer op het vertrouwde topniveau?

Komt GLORY Kickboxing weer op het vertrouwde topniveau?

Komt GLORY Kickboxing weer op het vertrouwde topniveau?

GLORY is back, zo werd recentelijk met veel trompet geschal aangekondigd. Na een korte onzekere periode lijkt de kickboks organisatie terug in het zadel te komen.

Het was een lange tijd stil vanuit GLORY Kickboxing na het inzetten van de coronaviruspandemie. Events werden afgelast zoals bij veel organisaties en de CEO pakte zijn biezen. Er kwamen berichten naar buiten dat het moederbedrijf Glory Sports International korte GSI onder curatele was gesteld, einde oefening of komt er een doorstart.

Het laatste was het geval. De oorspronkelijke investeerders kwamen via een constructie terug aan het roer via de opgerichte Engelse limited GSUKCO. De curator kwam naar buiten en vroeg schuldeisers van GSI om informatie over achterstallige betalingen. Deze blijken inmiddels voldaan, echter zijn Nederlandse schuldeisers zover bekend nog niet gecompenseerd.

Nieuwe events

Via een persbericht maakte GLORY Kickboxing bekend vanaf oktober weer van start te gaan. Maar liefst twee events in een weekend vanuit het voormalige Marine vliegkamp Valkenburg in Katwijk. Ook een event in december werd aangekondigd.

Het december event bleek voor wat verwarring te zorgen. Aangekondigd werd dat Rico Verhoeven, Badr Hari maar ook een Jamal Ben Saddik daar zullen vechten. Over een derde gevecht tussen Rico en Badr werd niet direct bericht, maar wordt volgens welingelichte bronnen wel verwacht.

Verse lading vechters

In de tussentijd is GLORY Kickboxing volgens ingewijden op zoek naar een andere opzet voor hun events. Op zich een logische stap na een dreigend faillissement. Er worden weer vechters aangekocht, en men start vanuit Nederland weer op. De events zullen wereldwijd te zien zijn.

Of het GLORY Kickboxing zal lukken de grootste kickboks organisatie ter wereld te blijven zal de aankomende tijd moeten blijken. Of gaat men voor een uitgeklede slag krachtige versie met lokale events. Hoe het ook zij GLORY is terug en er wordt hoopvol door de fans naar uitgekeken.

Bekijk ook

Kickbokskampioen trekt vliegtuig in loodzware marathon

Carl Thomas heeft een loodzware marathon afgelegd terwijl hij een vliegtuig voorttrok voor het goede ...

BELLATOR: Denise Kielholtz treft Kate Jackson in Milaan

Denise Keilholtz (L) en Kate Jackson (R) Bellator MMA heeft een topgevecht op de rol ...

Kickbokswedstrijd Badr vs Benny toch op originele locatie

Het ziet er naar uit dat het gevecht van Badr Hari tegen Benny Adegbuyi in ...

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page