Home / Nieuws / KICKBOKS & MUAY THAI NIEUWS / Knockout: Robin Ciric wint Enfusion wereldtitel kickboksen

Knockout: Robin Ciric wint Enfusion wereldtitel kickboksen

Top prestatie van kickbokser Robin Ciric

De 21-jarige Servisch-Nederlandse kickbokser Robin Ciric zette zaterdag een top prestatie neer in Zilina, Slowakije.

Ciric stond tegenover de 37-jarige veteraan Vladimir “Dracula” Moravcik in wat al voorspeld was geen makkelijk partij zou zijn. Ciric liet een staaltje kickboksen van jewelste zien, in de eerste ronde overheerste Ciric door een stevige rechter hoek uit te delen die Moravcik verraste.

De tweede ronde liet duidelijk de gedegen Muaythai achtergrond zien van Ciric, deze slaagde er in dichtbij Moravcik te komen en een aantal stevige knieën op het lichaam van zijn tegenstander te plaatsen.

Snoeiharde knockout

Het kwam echter aan op de vierde ronde, Ciric scoorde een knockdown op Moravcik via een knie tegen het hoofd en een rechter hoek die daarop volgde. Moravcik stond op, maar was nog steeds wankel op de benen.

LEES OOK >> UFC komt in september naar Amsterdam

De scheidsrechter liet het gevecht doorgaan totdat een rechterhoek van Ciric zijn tegenstander nogmaals naar het canvas stuurde. Hiermee eindigde de partij dan ook en pakt Ciric de wereldtitel met een knockout overwinning.

Bekijk ook

Rico Verhoeven en Badr Hari samen als gast bij Veronica Inside

Rico Verhoeven en Badr Hari staan donderdag 17 oktober oog in oog op de persconferentie voor hun gevecht op 21 december.

ONE Championship: Kickboks ‘superclash’ Buakaw vs Pertosyan

Afgelopen weekend schreef de Itialiaanse kickbokser Giorgio Petrosyan geschiedenis, door het grootste bedrag ooit verdiend met een kickboks wedstrijd mee naar huis te nemen.

VIDEO: Kickboks kampioen Tayfun, Ik wil Petrosyan en Grigorian

Hij regeert al geruime tijd als kampioen bij een van de grootste kickboks organisaties Enfusion, Tayfun Ozcan. Hij heeft echter zijn zinnen gezet op twee collega kampioenen Giorgio Petrosyan en Marat Grigorian.