KICKBOKSLERAAR: ‘Door Corona is niets vanzelfsprekend meer’ – Vechtsport Info
Home / Nieuws / KICKBOKS & MUAY THAI NIEUWS / KICKBOKSLERAAR: ‘Door Corona is niets vanzelfsprekend meer’

KICKBOKSLERAAR: ‘Door Corona is niets vanzelfsprekend meer’

VechtsportInfo ging vorige week op bezoek in Oss bij Sportcentrum Tapia waar Mike Tomale les geeft in kickboksen en muay thai. We vroegen de sensei/khru hoe hij het vindt dat vechtsportscholen weer helemaal open mogen per 1 juli.

“Je hoort ons niet klagen,” glimlacht Tomale. “Het is natuurlijk hartstikke fijn dat we weer de dojo of gym in mogen nadat 15 maart alles werd stilgelegd. Over die rare of kromme regeltjes, zoals buiten de gym anderhalve meter bewaren maar wel sparren en clinchen in de gym. “

“Ik vind het allemaal best, zolang onze leden maar lekker kunnen trainen en weer doelen hebben om naar toe te werken. Iemand die ziek is blijft nog steeds gewoon thuis, maar dat spreekt voor zich.”

Hebben we lessen kunnen trekken uit deze periode?

“Wat deze periode ons ook heeft geleerd is dat we veel creatiever en flexibeler moeten/kunnen zijn als we daartoe worden gedwongen. Vanaf nu dus altijd een plan-B achter de hand hebben omdat ik bang ben dat dit soort situaties wel eens vaker kunnen voorkomen in de toekomst. Niets is vanzelfsprekend meer, dat is wel gebleken.”

“Als grote voordeel van deze periode zie ik dat we heel erg veel op technieken en balans hebben kunnen trainen. Als je in de lucht moet schoppen of slaan, is de uitvoering en het resultaat van de technieken in een combinatie natuurlijk heel anders dan wanneer je op pads, bokszak of met een tegenstander traint. Vooral de balans is dan ook erg belangrijk.”

“Misschien hebben we ook wel geleerd dat we veel te weinig buiten trainen. We hebben nu bijna vier maanden buiten getraind. Het begon met één-op-één lessen en daarna in kleine groepjes. Tijdens die vier maanden hebben we slechts twee keer de les moeten afzeggen vanwege regen.

Wij hebben ons nu al voorgenomen dat wanneer het weer het toelaat, we veel vaker buiten zullen gaan trainen. Meer zuurstof en meer vierkante meters. Ik zie eigenlijk alleen maar voordelen.”

Hoe is het gegaan met het ledenaantal? Waren er veel negatieve reacties?

“Ook bij onze vechtsportschool is een deel van de leerlingen weggebleven vanaf het moment dat de overheid de sluiting oplegde,” legt Tomale uit. “Sommige leden hebben zelfs meteen hun abonnement in de eerste maand na de maatregel al stopgezet of opgezegd, wat heel begrijpelijk is en hun goed recht.

Gelukkig is het merendeel van de leerlingen ons zijn blijven steunen. Daar zijn we hen erg dankbaar voor. We hopen natuurlijk dat iedereen weer terugkomt en het team weer compleet wordt. Voor diegenen die niet terugkomen, die wensen we evengoed heel veel geluk en succes.”

“Voor onze vechters die voor het eerst de ring in zouden gaan in maart en april van dit jaar, was het een flinke tegenvaller. Tien weken hebben ze hard getraind en dan stopt alles ineens. Voor hen is het een goede les geweest dat je je niet uit het veld moet laten slaan bij tegenvallers. Gewoon opstaan, aanpassen en doorvechten.”

Wat brengt de toekomst voor jullie vechtsportschool?

“Voor wat betreft de toekomst, zodra er weer wedstrijden worden georganiseerd zullen onze vechters weer hard gaan trainen om zich van hun beste kant te laten zien. Dat kan bij kickbokswedstrijden zijn, maar net zo goed muay thai wedstrijden.

Hopelijk groeit ons ledenaantal weer snel. Bij ons kan zes dagen per week getraind worden in verschillende vechtsportdisciplines. Bij Team Tomale in Oss is het glas altijd halfvol.” Aldus Mike Tomale, van Team Tomale Kickboxing & Muay Thai in Oss.

Bekijk ook

🎥 Scheids foetsie: knock-out valt tijdens bizarre wedstrijd

De scheids was foetsie, maar dat weerhield Amanbaev en Dzhabrailov er niet van te vechten.

‘Ik zal zegevieren’: Anthony Joshua waarschuwt Tyson Fury

Anthony Joshua heeft zijn landgenoot verteld dathij zich nergens kan verstoppen

McGregor’s manager gaat los op Poirier: ‘Wat een laffe zet’

De woordenstrijd tussen Dustin Poirier en Conor McGregor over donatie geld heeft zich uitgebreid tot de manager van McGregor

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page