Kickbokslegende Tyrone Spong: 'Rico, Badr of Jamal en een datum'
Home / Nieuws / KICKBOKS & MUAY THAI NIEUWS / Kickbokslegende Tyrone Spong: ‘Rico, Badr of Jamal en een datum’

Kickbokslegende Tyrone Spong: ‘Rico, Badr of Jamal en een datum’

Kickbokslegende Tyrone Spong: 'Rico, Badr of Jamal geef mij een datum'

Tyrone Spong is een van de grootste namen in de vechtsport, volgens velen zelfs de grootste. Na een succesvolle kickboks carrière ging Spong noodgedwongen boksen. Ook daar imponeerde hij vriend en vijand.

Als het aan Tyrone Spong ligt keert hij weer terug naar het kickboksen. In een uitgebreid interview met Vice verteld de topvechter over zijn verleden maar zeker ook zijn toekomst. En sluit hij een terugkeer naar het kickboksen niet uit.

Er kwam een abrupt einde aan de lange kickboks carrière van Spong in 2014. In Istanboel, Turkije stond Spong tegenover de Nederlands-Turkse Gökhan Saki tijdens een GLORY Kickboxing event. In de eerste ronde trapte Spong er een harde lowkick uit met zijn rechterbeen. Saki wist deze te blokken en een gruwelijk breuk deed Spong op het canvas zakken.

Geef mij Rico, Badr of Jamal

Na een lange herstel periode ging Spong over naar het boksen en sleepte de ene na de andere titel binnen. Toch blijkt het kickboksen te lonken. En sluit Spong een terugkeer niet uit. ,,Er was grote interesse van GLORY”, zegt Spong tegen Vice. “Ik zei tegen ze: geef me een datum, een tegenstander, en niet te vergeten een goede cheque.”

Die tegenstanders had Spong al in het vizier want in het interview is te lezen dat hij een gevecht met Badr Hari, Rico Verhoeven en Jamal Ben Saddik wel ziet zitten. Lees hier meer ….

Bekijk ook

GENADE! Deze rivalen spaarde UFC-ster Khabib voor ernstig letsel

Ex-UFC-kampioen Khabib onthult dat hij met een aantal tegenstanders hij 'heel voorzichtig' was om deze niet permanent te beschadigen.

Anthony Joshua: ‘Het gevecht met Tyson Fury komt er, wat er ook gebeurt’

Bepaalt blij is Joshua niet met Fury en vindt dat deze en zijn team de complete bokswereld in haar hemd heeft laten staan.

RIVALEN OPGEPAST! Hier komt UFC-ster SPEEDY McGregor

Conor McGregor staat over een kleine maand tegenover Dustin Poirier in de UFC kooi.

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page