Het naderende afscheid van een ware kickbokslegende - Vechtsport Info
Home / Nieuws / KICKBOKS & MUAY THAI NIEUWS / Het naderende afscheid van een ware kickbokslegende

Het naderende afscheid van een ware kickbokslegende

Op vrijdag 30 november, onder de felle lichten van het CBUS Super Stadium in Brisbane, maakt legende John Wayne Parr uit Australië de laatste keer zijn opwachting in de ring.

Met 148 gecombineerde gevechten in Muay Thai, kickboksen, boksen en gemengde vechtsporten op zijn naam en 10 wereldtitels, zal ‘The Gunslinger’ het opnemen tegen voormalig viervoudig bokskampioen Anthony ‘The Man’ Mundine in een gevecht dat wordt aangekondigd als ‘World’s Collide’.

Parr staat vooral bekend als een pionier in vechtsporten, met een lijst met onderscheidingen in muay Thai. Hij was de eerste Australiër die deelnam aan wedstrijden in het historische Lumpinee Stadion van Thailand, won de prestigieuze King’s Cup en S-1 toernooien in respectievelijk 2001 en 2004.

Ware legende

Deed mee aan de finales van de Contenders Asia reality-serie in 2008 en besteedde tijd aan het behouden van de WKBF en WKA middengewicht titels, om er maar een paar te noemen. Paar werd vaak uitgedaagd door enkele van de grootste namen in MMA, van Robert Whittaker tot Georges St Pierre, en staat wereldwijd bekend als een expert, in de sport van acht de ledematen.

Zijn partij tegen Mundine zal zijn 149e zijn, een record wat niet makkelijk te evenaren zal. Na het gevecht zal Parr zich concentreren op het trainen van nieuwe talenten en kampioen zoals zijn eigen zoon. Een ding is zeker Parr sluit een mooie carrière af in het thai en kickboksen en zal herinnerd worden door velen, als voortrekker van de sport wereldwijd.

Bekijk ook

UFC helpt Afghaanse MMA-vechters vluchten! ‘Taliban heeft nakijken’

De UFC heeft mede geholpen een aantal MMA-vechters uit de handen van de Taliban te blijven.

‘Tikkende tijdbom!’ Kickbokstalent (21) op weg naar de top

Dromenjagers maakte een kort docu onder leiding van Godwin Afriyie

Glory lanceert NFT-marktplaats voor vechtsporten

Glory Smacks wordt dit jaar gelanceerd

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page