Kickbokslegende Jérôme Le Banner in mega gevecht Rusland - Vechtsport Info
Home / Nieuws / KICKBOKS & MUAY THAI NIEUWS / Kickbokslegende Jérôme Le Banner in mega gevecht Rusland

Kickbokslegende Jérôme Le Banner in mega gevecht Rusland

Jérôme Le Banner (L) en Vyacheslav Datsik (R)

Jérôme Le Banner is vooral bekend voor zijn deelname aan de K-1 kickboks toernooien van weleer, tekende recentelijk voor een zwaar gevecht in Rusland.

Op 15 december aanstaande zal Le Banner aantreden tegen de Russische vechter Vyacheslav Datsik tijdens een Tatneft kickboks toernooi. Tatneft staat bekend om zijn win of verlies regels, zo telt alleen een knock-out. Le Banner die bij verschillende organisaties vocht na de K-1 denkt voorlopig dus niet aan pensioen.

Groot record

Le Banner stond ook bij het welbekende GLORY Kickboxing in de ring waar Rico Verhoeven de regerend wereldkampioen is. De Fransman vocht voor het laatst in juli van dit jaar tijdens HEAT 45 waar hij de Koreaan Jun Soo Lim versloeg.

Op vijfjarige leeftijd startte hij met judo, anno 2005 had hij meerdere internationale kampioenschappen op zijn naam staan. Le Banner vocht tot op heden 92 partijen. Hij won er 74 waarvan 59 op knock-out. Hij verloor 16 keer en zal nu dus in Rusland pogen zijn record uit te breiden met nog een winst.

Bekijk ook

‘Ik blijf zitten’! Boze Olympisch bokser protesteert tegen diskwalificatie

kwalificeerd in zijn kwartfinale op de Olympische Spelen in Tokio vanwege een opzettelijke kopstoot. De Franse superzwaargewicht bokser zat ongeveer een uur lang uit protest op het schort van de Olympische ring

UFC-vechter gepakt op cocaïnegebruik, schorsing wassen neus

Volgens de officiële verklaring van USADA is de straf met terugwerkende kracht

Rico en Alistair reageer! Waarom bellen jullie niet terug?

Rico Verhoeven en Alistair Overeem zijn sinds laatstgenoemde tekende bij Glory Kickboxing, regelmatig het onderwerp van gesprek.

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page