Home / Nieuws / KICKBOKS & MUAY THAI NIEUWS / Kickbokslegende Jérôme Le Banner in mega gevecht Rusland

Kickbokslegende Jérôme Le Banner in mega gevecht Rusland

Jérôme Le Banner (L) en Vyacheslav Datsik (R)

Jérôme Le Banner is vooral bekend voor zijn deelname aan de K-1 kickboks toernooien van weleer, tekende recentelijk voor een zwaar gevecht in Rusland.

Op 15 december aanstaande zal Le Banner aantreden tegen de Russische vechter Vyacheslav Datsik tijdens een Tatneft kickboks toernooi. Tatneft staat bekend om zijn win of verlies regels, zo telt alleen een knock-out. Le Banner die bij verschillende organisaties vocht na de K-1 denkt voorlopig dus niet aan pensioen.

Groot record

Le Banner stond ook bij het welbekende GLORY Kickboxing in de ring waar Rico Verhoeven de regerend wereldkampioen is. De Fransman vocht voor het laatst in juli van dit jaar tijdens HEAT 45 waar hij de Koreaan Jun Soo Lim versloeg.

Op vijfjarige leeftijd startte hij met judo, anno 2005 had hij meerdere internationale kampioenschappen op zijn naam staan. Le Banner vocht tot op heden 92 partijen. Hij won er 74 waarvan 59 op knock-out. Hij verloor 16 keer en zal nu dus in Rusland pogen zijn record uit te breiden met nog een winst.

Bekijk ook

NOOIT TE OUD: 58-jarige kickbokser wint wedstrijd op knock-out

Dat je nooit te oud bent om te gaan kickboksen bewijst de 58-jarige Laura Lee Jones, zij wist haar jaren jongere tegenstander te verslaan op knock-out.

Goed nieuws voor geopereerde kickbokser Robbie Hageman

Robbie Hageman: ‘Ik had op de vechtkaart Rico vs. Badr moeten staan’

Hij werd wegens gezondheid problemen gedwongen te stoppen met vechten voor GLORY kickboxing, Robbie Hageman.

Kickbokser loopt €10.000 en titel mis: ‘Ik voel me bestolen’

Tijdens het zwaar bevochten 8-mans kickboks toernooi 'King of the Ring Enfusion rookies” op 30 november, liep niet alles zoals verwacht.