Home / Nieuws / KICKBOKS & MUAY THAI NIEUWS / Kickbokskampioen Santino Verbeek: ‘er is internationaal veel interesse in mij’

Kickbokskampioen Santino Verbeek: ‘er is internationaal veel interesse in mij’

Santino Verbeek is Wereldkampioen kickboksen, afgelopen weekend vocht hij in Japan op de Hoost Cup en met succes. Vechtsport Info zocht hem op tijdens een korte vakantie in Valkenburg.

Verbeek is een nuchtere jonge vechter die goed omgaat met zijn roem, wars van kapsones en ‘down to earth’ zoals de Engelsen plegen te zeggen zeggen, een echte kampioen, maar met ambitie.

Hij wordt onder ander getraind door kickboks legende Ernesto Hoost, waar in Japan een prestigieus toernooi naar is vernoemd. Verbeek vocht afgelopen weekend voor het eerst in Japan waar hij zegevierde.

Er gloort meer aan de horizon

Op de vraag bij welke international vechtsport organisatie hij zou willen vechten laat hij zich politiek uit. “Er is interesse uit het buitenland, ik vecht ook bij de WFL wat een grote organisatie is, maar je moet ook verder durven kijken, “zegt Verbeek.

Voor vechters zoals Verbeek is er veel belangstelling uit het buitenland. Daar lonkt ook het grote geld. Daar waar vaak in Nederland een wereldkampioen kickboksen ook nog vakkenvuller is bij een grote supermarktketen, is dat elders wel anders.

Goede toekomst

Waar Verbeek terecht zal komen blijft voorlopig nog even gissen, maar dat hij een grote naam wil worden in het kickboksen is duidelijk.

Bekijk ook

Jorina Baars over Cris Cyborg en terugkeer naar Lion Fight (video)

Jorina Baars is een van de bekendste Nederlandse kickboksers. De meervoudig kampioen staat onder contract ...

VIDEO: MMA-kampioen trapt been rivaal gruwelijk doormidden

Dean Maxwell die afgelopen zaterdag meedeed aan het Urban Fight Night 24 in Milsons Point, ...

Aartsrivaal Anthony Joshua heeft eindelijk datum voor gevecht

Andy Ruiz (links) en Chris Arreola (Rechts) Andy Ruiz Jr zal in actie komen tegen ...

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page