Kickbokskampioen en vrouw veroordeeld tot celstraf en zweepslagen
Home / Nieuws / KICKBOKS & MUAY THAI NIEUWS / Kickbokskampioen en vrouw veroordeeld tot celstraf en zweepslagen

Kickbokskampioen en vrouw veroordeeld tot celstraf en zweepslagen

Voormalig kickbokskampioen Ahmad Moin-Shirazi werd veroordeeld tot negen jaar gevangenisstraf. Zijn vrouw werd veroordeeld tot zeven jaar, zweepslagen en drie maanden onbetaald werk.

Moin-Shirazi en zijn vrouw Shabnam Shahrokhi werden recentelijk veroordeeld tot de straffen omdat zij familie foto’s deelden op Instagram. Ook was het stel te zien in video’s waarin beiden kickboksen en fitness trainden.

Fikse straffen

“In Iran heerst een waar schrikbewind waar tolerantie ver te zoeken is, wij werden veroordeeld voor niets,” zegt Shirazi. Het Iraanse echtpaar is bekend als influencers op sociale media. En zijn samen veroordeeld tot 16 jaar gevangenisstraf en 74 zweepslagen.

Met meer dan een half miljoen volgers op Instagram is Moin-Shirazi zeer populair. Het echtpaar realiseerde zich dat ze enige tijd geleden werden aangevallen door het Iraanse Revolutionaire Hof. Het Iraanse Ministerie van Inlichtingen riep hen verschillende keren op en ondervroeg hen urenlang.

Teveel kritiek

Tijdens deze bijeenkomsten vertelden de ondervragers Moin-Shirazi dat ze moesten stoppen met het uploaden van publicaties. Vooral foto’s die kritiek hadden op het nationale beleid van Iran, evenals foto’s van zijn vrouw zonder een hoofddoek.

Het echtpaar besloot om hun twee kinderen uit Iran te halen en vluchtte het land uit. En besloten zelf in ballingschap in Turkije te gaan. Zij zijn via hun advocaat op de hoogte gesteld van de straffen van de rechtbank. De advocaat zal proberen in beroep te gaan tegen de uitspraak.

Bekijk ook

‘Ik blijf zitten’! Boze Olympisch bokser protesteert tegen diskwalificatie

kwalificeerd in zijn kwartfinale op de Olympische Spelen in Tokio vanwege een opzettelijke kopstoot. De Franse superzwaargewicht bokser zat ongeveer een uur lang uit protest op het schort van de Olympische ring

UFC-vechter gepakt op cocaïnegebruik, schorsing wassen neus

Volgens de officiële verklaring van USADA is de straf met terugwerkende kracht

Rico en Alistair reageer! Waarom bellen jullie niet terug?

Rico Verhoeven en Alistair Overeem zijn sinds laatstgenoemde tekende bij Glory Kickboxing, regelmatig het onderwerp van gesprek.

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page