Kickboksers hard getroffen door nieuwe coronamaatregelen Kickboks & Muay Thai Nieuws
Kickboks & Muay Thai Nieuws

Kickboksers hard getroffen door nieuwe coronamaatregelen

Kickboksers hard getroffen door nieuwe coronamaatregelen
Kickboksers hard getroffen door nieuwe coronamaatregelen

Kickboksers die gevechten in het vooruitzicht hadden hebben het nakijken. Zij hebben last van de nieuwe coronamaatregelen.

De jongens van Sua Muay Thai in Oss hadden zich er echt op verheugd. Een full Muay Thai wedstrijd draaien in het Duitse Lauingen (Beieren). Twee dagen in een hotel en 16 uur heen en terug rijden, dat hadden ze er wel voor over. Maar corona gooide roet in het eten.

Begin september zijn de vechters van Sua Muay Thai in het Noord - Brabantse Oss gaan trainen voor de Face 2 Face wedstrijd in Lauingen. Voor beide vechters was het hun eerste wedstrijd (N) in de ring. Een full Muay Thai wedstrijd gesanctioneerd door IFMA en de Duitse Muay Thai bond.

Corona

Corona is al meer dan een half jaar een feit en de geruchten waren er al tijdens de zomervakantie dat het aantal besmettingen langzaam weer opliep. Extra maatregelen waren nog niet nodig. Er zou tijdens de wedstrijd geen publiek aanwezig zijn en de partijen zouden via YouTube en Facebook live gestreamd worden. De weg naar de Duitse ring lag open, zonder beperkingen. Vijf keer per week hard trainen, hotelletje boeken in Lauingen en sponsoren zoeken.

Tot begin oktober van dit jaar, toen bleken de aantallen coronabesmettingen de pan uit te reizen in voornamelijk Nederland, en de Duitse overheid besloot strenge maatregelen te treffen. In eerste instantie werden Noord-Holland en Zuid-Holland op de zwarte lijst gezet, maar even later kwamen daar nog veel meer Nederlandse provincies bij…ook Noord-Brabant. De Nederlandse Overheid waarschuwt voor vergaande maatregelen voor Nederlanders de besluiten naar Duitsland te gaan.

Negatieve coronatest

Eén telefoontje met de Muay Thai bond uit Beieren leert ons dat deze bond de Duitse wet moeten naleven. Een negatieve coronatest is verplicht voor alle teamleden en die mag niet ouder zijn dan 48 uur. Als alle teamleden zich via afspraak op donderdag in Nederland laten testen, zou de test tot zaterdag geldig zijn.

En zaterdagavond 24 oktober staan de partijen gepland. Dan zouden we in Lauingen een nieuwe coronatest moeten doen en in afwachting van de uitslag in quarantaine moeten gaan. De uitslag kan 24 tot 48 uur op zich laten wachten.

De vechters zijn niet blij met deze ontwikkeling maar beseffen ook dat je als vechter momenteel in een moeilijke en bijna onwerkelijke situatie verkeerd. Dus blijven trainen en in shape blijven en maar hopen en wachten op het juiste moment. Of er dit jaar nog wedstrijden gaan plaatsvinden in binnen – en buitenland is onzeker.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws