Kickbokser loopt €10.000 en titel mis: ‘Ik voel me bestolen’ – Vechtsport Info
Home / Nieuws / KICKBOKS & MUAY THAI NIEUWS / Kickbokser loopt €10.000 en titel mis: ‘Ik voel me bestolen’

Kickbokser loopt €10.000 en titel mis: ‘Ik voel me bestolen’

kickbokser-marcel-verhaar-loopt-10-000-en-titel-mis-ik-voel-me-bestolen

Tijdens het zwaar bevochten 8-mans kickboks toernooi ‘King of the Ring Enfusion rookies” op 30 november, bereikte Marcel Verhaar de finale.

Echter liep de finale partij waar €10.000 en een titel op het spel stond niet zoals Verhaar had verwacht, hij trof daar een tegenstander die al in de eerste ronde uitgeschakeld was, maar bij gebrek aan een reserve vechter door de organisatie naar voren werd geschoven. Verhaar die zwaar gehavend de partij vocht werd nipt op punten uitgeschakeld.

“Ik had er al 7 rondes op zitten voor de finale en stond in de ring met 2 gebroken ribben, waardoor achteraf bleek dat ik ook nog een klaplong had opgelopen. Toch besloot ik de ring in te gaan alles voor de sport,” En er was mij geen andere keuze gegeven zegt Verhaar. Echter kwam ineens een tegenstander in de ring die in de eerste ronde door een andere vechter al was uitgeschakeld. “

Wij kregen er niets van mee

“Na de loting van de 8-mans toernooi is de organisatie verder gegaan met het organiseren van het evenement. Tot het moment dat het nare ongeval heeft plaats gevonden tussen Ervet Manga en Mitch Kuijpers zijn wij als organisatie gaan kijken wat er precies aan de hand was. Vervolgens ben ik mee gegaan na de kleedkamer, waaruit een besluit is voortgekomen dat Mitch niet verder kon vechten en Ervet Manga gediskwalificeerd werd, dus niet verder mocht deelnemen aan het toernooi, “zegt organisator Omar Ahbouk.

“Vanuit dit besluit is ook voort gekomen dat de verliezer van Mitch Kuijpers verder zou deelnemen aan het toernooi. De situatie werd ook meteen toegelicht aan het publiek en wat het gevolg ervan zou zijn. Het programma van de matchmaking werd weer opgepakt. Het was dus nog niet bekend wie er in de finale zou staan. Wij als organisatie zijn verder er niet mee bezig geweest, wie er zou deelnemen in de finale. “

In overleg

“Op dat moment was de organisatie alleen op de hoogte dat Mitch niet verder kon vechten en de verliezer van Mitch weer zou deelnemen aan het toernooi. Na een lang onderling overleg van de bond is de verliezer van Mitch weer terug in het spel gebracht. Wij als organisatie waren voornamelijk bezig met het organiseren van het evenement. Wij hebben niks mee gekregen van de situatie, pas tot het eind van het evenement,”sluit Ahbouk af.

Ook Joop Ubeda die als hoofd jury aanwezig was zegt, “wij zijn afhankelijk van de matchmaking die een promotor neerzet, deze dient voor een reserve te zorgen. Er is inderdaad besloten, hier zijn getuigen van dat de vechter die eerder verloor tegen Verhaar de ring in moest, wat moet je anders? Echter als Verhaar bij ons had gemeld had dat hij zwaar geblesseerd was het verhaal heel anders geweest en had hij als winnaar uit de bus gekomen.”

Niks vernomen

Verhaar zegt hierop dat er met zijn team geen overleg is geweest maar wel met de tegenpartij: “Mijn team vloog van hot naar her om mij te verzorgen, zoals gezegd was ik flink gehavend, ik vindt dit op zijn zachtst gezegd niet netjes en wij zijn dan ook in protest gegaan maar tot op vandaag heb ik nog niks gehoord. “

“Maar ook gezien mijn gesteldheid vind ik dat de promotor verantwoordelijk is voor mijn gezondheid. Zowel de bond als promotor weten dat ik 7 rondes van 3 minuten heb gevochten en zonder enig overleg komt er een vechter tegenover mij te staan die ruim 2,5 uur rust heeft gehad en maar 1 partij heeft gevochten van 3 rondes. Ik had maar 20 minuten rust en in mijn rust werden mijn ribben verzorgd en zonder weten ook een klaplong had.“

Geen tijd

“EHBO stond erbij en keek er naar. Na mijn 2e overwinning heb ik ook geen promotor gezien die even langs kwam om te kijken of het goed moet mij gaat en of ik klaar was voor mijn volgende partij.Promotor en bond waren druk bezig met brandjes blussen maar kijken hoe het gaat met de echte King of the Ring hadden ze helaas geen tijd voor.”

Ubeda reageert desgevraagd: “Er kan een protest komen maar dat zal niets uithalen, die 10K is natuurlijk allang weg. Wij veranderen onze beslissing niet. Nogmaals zaken hadden anders kunnen zijn als Verhaar op ons af was gestapt.” Verhaar laat het er echter niet bij zitten,”jammer genoeg reageren de bond en promoter niet op mij dus laat ik het aan een advocaat over.”

Bekijk ook

VERBOD: UFC’er Benoit trillend op weegschaal, ziet gevecht verdampen

Ryan Benoit ging bijna letterlijk onderuit bij de officiële weging vandaag voor UFC Vegas 26

Blunder scheids kost ex-UFC’er Werdum winst PFL-debuut

Blunder scheids kost ex-UFC'er Werdum winst PFL-debuut

Kruipend door de ring: Leverstoot ‘KO’ vloert bokser

De licht zwaargewicht boswedstrijd was gepland voor zes rondes

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page