Home / Nieuws / KICKBOKS & MUAY THAI NIEUWS / Nederlandse top kickbokser wint 4-man toernooi in Duitsland

Nederlandse top kickbokser wint 4-man toernooi in Duitsland

Nederlandse top kickbokser wint 4-man toernooi in Duitsland
Chico Kwasi midden met Oscar Roque (L) en Mike Passenier (R)

De KOK World Series 2019 vond zaterdag plaats in, Krefeld Duitsland.

De Nederlandse kickbokser Chico Kwasi van Mikes Gym uit Oostzaan versloeg de Duitser Ekrem Doruk in de finale van het KOK WGP-toernooi. De 20-jarige Kwasi won overtuigend tegen Doruk, die een taaie vier rondes vocht tegen Jay Overmeer in zijn halve finale wedstrijd.

In de halve finale was Kwasi te sterk voor Mohamed Wade (Italië) en verslag deze via TKO in ronde 1, eerder scoorde Kwasi 3 Knockdowns op zijn tegenstander. Kwasi beëindigde het gevecht snel en indrukwekkend tegen Wade (14-6, 7 KO’s), die het toernooi last minute binnenkwam nadat een andere vechter zich had teruggetrokken.

Harde partij

Een rechterhoek was teveel voor Wade die neerging, die alleen opstond om te worden gevangen door een links hoge schop en opvolg stoten voor een tweede knockdown. Een linkse hoek naar het lichaam gevolgd door een knie liet Wade voor de derde keer vallen voor een automatische stop.

ZIE OOK >> Nederlandse top kickboksers vechten in Duitsland

Met de winst op het KOK WGP-toernooi pakt Kwasi de WGP wereldtitel. Landgenoot Jay Overmeer meer moest het onderspit delven in het zelfde toernooi tegen de Duitser Ekrem Doruk, De leek de overhand te hebben in het gevecht en pakte de winst na een extra ronde.

Bekijk ook

NOOIT TE OUD: 58-jarige kickbokser wint wedstrijd op knock-out

Dat je nooit te oud bent om te gaan kickboksen bewijst de 58-jarige Laura Lee Jones, zij wist haar jaren jongere tegenstander te verslaan op knock-out.

Goed nieuws voor geopereerde kickbokser Robbie Hageman

Robbie Hageman: ‘Ik had op de vechtkaart Rico vs. Badr moeten staan’

Hij werd wegens gezondheid problemen gedwongen te stoppen met vechten voor GLORY kickboxing, Robbie Hageman.

Kickbokser loopt €10.000 en titel mis: ‘Ik voel me bestolen’

Tijdens het zwaar bevochten 8-mans kickboks toernooi 'King of the Ring Enfusion rookies” op 30 november, liep niet alles zoals verwacht.