Neergeschoten kickbokser Benyamine Senoussi revalideert Nieuws
Nieuws

Neergeschoten kickbokser Benyamine Senoussi revalideert

Neergeschoten kickbokser Benyamine Senoussi revalideert
Neergeschoten kickbokser Benyamine Senoussi revalideert

kickbokser Benyamine Senoussi werd in 2016 geraakt door een verdwaalde kogel van de politie. Na in een coma te hebben gelegen en drie jaar in een rolstoel en revalideren is Benyamine ervan overtuigd dat hij deze partij gaat winnen.

Een journalist van HNL.be bezocht de kickbokser in revalidatiecentrum TRAINM in de Antwerpse Diamantwijk. Benyamine "The Tank" Senoussi is verlamd van de nek tot zijn voeten en zit in een rolstoel. Het resultaat van verkeerde vrienden op een verkeerde plaats, geeft hij zelf aan.

De tijd van successen in de ring, de mooie vrouwen en patserbakken is voorbij voor de semiprofessionele kickbokser. Hij werd depressief doordat zijn vrienden en vriendin hem in de steek lieten en hij het gevoel heeft dat de meisjes hem nu uitlachen. Hij leerde wie zijn echte vrienden waren.

Het roer om

Anderhalf jaar later gooit hij het roer om en gaat Benyamine revalideren bij TRAINM en na zeven maanden keihard knokken heeft hij weer gevoel in zijn bovenlijf en benen, tegen alle verwachtingen in. Ondanks de diagnose van de artsen die hebben aangegeven dat hij voor de rest van zijn leven aan een rolstoel gekluisterd zal zijn, hoopt Benyamine bij TRAINM te mogen blijven om anderen te coachen.

"Het leven geeft je niks, je moet pushen. Tegenslagen maken je wie je bent. Ik zal opnieuw shinen, maar dit keer zonder de macho te zijn. Weet je wat een echte gangster is? Een echte gangster is iemand die eerlijk geld op de plank brengt, elke dag. Een echte gangster zorgt voor anderen. Dat heeft waarde, de rest is bullshit.” Aldus Benyamine Senoussi.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws