Home / Nieuws / KICKBOKS & MUAY THAI NIEUWS / Kickboksen: top debuut Perry Reichling bij WFL (video)

Kickboksen: top debuut Perry Reichling bij WFL (video)

Hij maakte zijn debuut bij World Fighting League op zondag 17 februari, de uit Limburg afkomstige Perry Reichling. Hij versloeg na een afmattende partij veteraan Fred Sikking.

Het was voor Perry Reichling de kans om zich op een groot platform neer te zetten, en dat deed hij. De bescheiden vechter van Sportschool Alken vocht met veel respect tegen Sikking.

De winst kwam niet gemakkelijk, Fred schikking staat bekend als een van de taaiste kickboksers uit Nederland, die zijn sporen meer dan verdiend heeft. Beide vechters gaven elkaar dan ook weinig ruimte.

Lekker wokken

Na de partij spraken wij met Reichling die vertelde met veel ontzag voor Sikking in de ring te hebben gestaan. Dat was ook te zien aan het einde van de partij waar beide vechters elkaar het ultieme respect toonde.

LEES OOK: Santino Verbeekt prolongeert WFL wereldtitel

Kijkend naar de toekomst en als antwoord op onze vraag wat er na deze winst komt antwoordde Reichling: “ik ga nu eerst relaxen, er volgen nog wat partijen onder andere in april, maar morgen ga ik eerst even wokken,” zegt hij lachend.

Toekomst

Reichlich vocht als eens eerder bij een van de grootste vechtport organisaties, Enfusion. Ook bij dat debuut won hij zijn partij met een overwinning op Mohammed Dadoo.

Vechters als Reichling zijn voor velen het bewijs dat het kickboksen in Nederland, nog veel te wachten staat als het gaat om talent en groei van de sport.

Bekijk ook

ONE FC Kickboksen: Tarik Khbabez treft Anderson Silva

De Marokkaans-Nederlandse zwaargewicht kickbokser Tarik Khbabez zal op 15 juni in Shanghai de ring in gaan.

ONE FC Wereldkampioen kickboksen Regian Eersel terug in Nederland

Regian Eersel zette een top prestatie neer in Singapore vrijdag 17 mei, door kickboks legende Nieky Holzken te verslaan.

GLORY 66 Parijs: Mohammed Jaraya vs Stoyan Koprivlenski

Op 22 juni 2019 staat GLORY 66 Parijs gepland, over de fightcard is nog niet veel bekend.

REGIO NIEUWS UITGELICHT