Home / Nieuws / KICKBOKS & MUAY THAI NIEUWS / Kickboksen: ONE Championship’s wedstrijd beleid onder vuur

Kickboksen: ONE Championship’s wedstrijd beleid onder vuur

Kickboksen: ONE Championship's wedstrijd beleid onder vuur

Er is flink wat commentaar op het wedstrijd beleid van ONE Championship vanuit vechtsport kringen.

ONE Championship draaide de wedstrijdbeslissing tussen Giorgio Petrosyan en Petchmorrakot Petchyindee van 17 mei terug. Petchmorrakot werd aanvankelijk als winnaar uitgeroepen van de kickboks wedstrijd, dit werd teruggedraaid en de wedstrijduitslag werd vernietigt.

Besloten werd de wedstrijd opnieuw plaats zou moeten vinden, echter trok Petchmorrakot en zijn team zich terug, uit onvrede met de beslissing. De Thai zou clinches hebben gebruikt uit het Muaythai wat niet toegestaan is in het kickboksen. Er werd voortal gewezen naar de scheidsrechter, deze had beter moeten opletten volgens ONE.

Verkeerde keuzes

Christopher J Rothstein, ringspeaker bij enkele gerenommeerde vechtsport organisaties zoals Fight Nights Global en Combat Night, liet zijn analyse en ongenoegen blijken in een Facebook post. “ONE Championship deed iets dat, hoewel in de geest van competitie, rechtvaardig lijkt, maar tegelijkertijd voelt het voor mij enigszins verkeerd, ” zegt Rothstein.

ZIE OOK >> Kickboks wedstrijd bij ONE Championship moet overnieuw

“Ik begrijp ik wat ze proberen te bereiken. Ik ben het gewoon niet eens met de route die ze namen om er te komen.” Ook zet Rothstein een vraagteken over de onafhankelijkheid van de commissie die besloot de beslissing terug te draaien. Ook heeft hij het over belangen verstrengeling en noemt de UFC als voorbeeld.

Iedereen schreeuwt moord en brand

“Het zou elk event gebeuren omdat White, helaas vaker wel dan niet enreden heeft om meer dan hij zou moeten boos te zijn op scheidsrechters en juryleden. Onmiddellijk zou er gesproken worden over corruptie en belangenverstrengeling vanuit de MMA-gemeenschap, omdat in dat scenario de UFC hun gezag overschreed. “

“Dit is de reden waarom een ​​afzonderlijke entiteit aanwezig moet zijn om sportevenementen te sanctioneren en te overzien. “

Bekijk ook

Kickbokskampioen Giorgio Petrosyan uitgedaagd voor rematch

Tijdens het ONE Featherweight Kickboxing Grand Prix won Giorgio Petrosyan het toernooi en een prijs van $ 1.000.000.

Michael Duut kijkt tevreden terug op GLORY 59

Collision 2 Rico vs Badr: Nieuwe gevechten toegevoegd (video)

Vandaag zijn drie nieuwe gevechten aangekondigd voor het grote Collision 2 evenement in de Gelredome.

Kickbokser Jorina Baars lijkt bestolen van winst in China

Zaterdag 16 november stond de Nederlandse top kickbokser Jorina Baars tegenover de Duitse Christina Breuer