Home / Nieuws / KICKBOKS & MUAY THAI NIEUWS / Kickboksen met een beenprothese: ‘waarom ook niet’

Kickboksen met een beenprothese: ‘waarom ook niet’

Dat een prothese gehandicapten niet tegenhoudt maar juist helpt om te sporten bewijst de 26-jarige Amy Bream uit Nashville Tennessee, Amerika.

Amy werd geboren met een afwijking wat veroorzaakte dat haar rechterbeen zich niet volledig ontwikkelde. Dit laat haar niet tegenhouden om haar geliefde vechtsport ‘kickboksen’ te beoefenen.

Als kind besefte zij zich niet dat haar been een beperking was, voor haar was het gewoon. Pas op de lagere school en het middelbaar onderwijs kwam het besef en kreeg zijn mentale problemen, die elke tiener zou ervaren met een dergelijke handicap.

In haar schulp

Dit veroorzaakte dat Amy zich terug trok en niet graag aan publieke sport activiteiten deelnam. Ook stond het haar liefdes leven in de weg. Een vriend vertelde Amy over een sportschool die haar kon helpen om zelfverzekerder te worden.

Op deze sportschool leerde Amy voordeel te halen uit haar beperking, startte met trainen en de rest ging eigenlijk vanzelf. In een video verteld zij haar levensverhaal van moed en doorzettingsvermogen.

Bekijk ook

ONE FC baas geeft uitleg over herroepen uitslag kickboks wedstrijd

De beslissing om de uitslag van de kickboks wedstrijd tussen Petchmorrakot Petchyindee en Giorgio Petrosyan teniet te doen, blijft de gemoederen bezig houden.

Kickboksen: ONE Championship’s wedstrijd beleid onder vuur

Er is flink wat commentaar op het wedstrijd beleid van ONE Championship vanuit vechtsport kringen.

GLORY 67: Petchpanomrung verdedigt titel tegen Boynazarov

Vandaag maakte GLORY Kickboxing bekend dat de organisatie haar GLORY 67 event in Orlando Florida zal houden.

REGIO NIEUWS UITGELICHT