Home / Nieuws / KICKBOKS & MUAY THAI NIEUWS / Kickboksen met een beenprothese: ‘waarom ook niet’

Kickboksen met een beenprothese: ‘waarom ook niet’

Dat een prothese gehandicapten niet tegenhoudt maar juist helpt om te sporten bewijst de 26-jarige Amy Bream uit Nashville Tennessee, Amerika.

Amy werd geboren met een afwijking wat veroorzaakte dat haar rechterbeen zich niet volledig ontwikkelde. Dit laat haar niet tegenhouden om haar geliefde vechtsport ‘kickboksen’ te beoefenen.

Als kind besefte zij zich niet dat haar been een beperking was, voor haar was het gewoon. Pas op de lagere school en het middelbaar onderwijs kwam het besef en kreeg zijn mentale problemen, die elke tiener zou ervaren met een dergelijke handicap.

In haar schulp

Dit veroorzaakte dat Amy zich terug trok en niet graag aan publieke sport activiteiten deelnam. Ook stond het haar liefdes leven in de weg. Een vriend vertelde Amy over een sportschool die haar kon helpen om zelfverzekerder te worden.

Op deze sportschool leerde Amy voordeel te halen uit haar beperking, startte met trainen en de rest ging eigenlijk vanzelf. In een video verteld zij haar levensverhaal van moed en doorzettingsvermogen.

Bekijk ook

MMA-kampioen gooit 1 miljoen op tafel voor gevecht met UFC’s McGregor

Patricio Friere, Bellator MMA-kampioen deed een uitdaging van $ 1.000.000 tegen UFC-baas Dana White en ...

Anthony Joshua en Tyson Fury bereiken akkoord: ‘Gevecht is aan’

De zwaargewicht boksrivalen Anthony Joshua en Tyson Fury zullen binnenkort hun £ 200 miljoen megagevecht aankondigen nadat vandaag de voorwaarden zijn overeengekomen.

‘Ik ga killen, niks meer en niet minder’: Pieter Buist heeft wat te bewijzen

Pieter Buist maakt 28 april zijn rentree bij ONE Championship in Singapore. De Nederlandse topvechter treft de Amerikaan Lowen Tynanes.

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page