Kickboksen: de officiële K-1 keert terug naar Nederland - Vechtsport Info
Home / Nieuws / KICKBOKS & MUAY THAI NIEUWS / Kickboksen: de officiële K-1 keert terug naar Nederland

Kickboksen: de officiële K-1 keert terug naar Nederland

Na veel onderhandelingen die meer dan een jaar hebben geduurd is het gelukt de Japanse K1 terug naar Nederland te halen. Maar deze keer met een bijzonderheid: dit officiële K1 toernooi wordt voor kinderen en jeugd t/m 18 jaar!

Op een nader te bepalen datum en plaats zal dit jaar nog voor de zomer het K1 toernooi plaatsvinden. De inschrijvingen zullen vanaf volgende week mogelijk zijn onder het motto: vol=vol!

Op de vraag aan Willem-Jan Verdonk, de initiatiefnemer van dit evenement, waarom hij al deze moeite heeft gedaan om dit evenement naar Nederland te halen, antwoorde hij het volgende:

Officiële titels

“Jeugdtoernooien beleven in Nederland een regelrechte boom de afgelopen jaren. Jeugdige vechters kunnen hun talent laten zien en mooie titels in de wacht slepen. Bij het woord “K1” leeft echter noch altijd het beeld van de enige echte K1: die uit Japan. “

“Mijn gedachte was: Er zijn talloze toernooien en gala’s waar geschermd wordt met: under K1 Rules, K1 Championships enz. Er was en is echter maar één échte K1, de Japanse. En hoe mooi zou het zijn voor jeugdige vechters om een keer een échte K1 titel te behalen! “

Japan

“Dus een schitterende Champions Belt met het originele Japanse logo erop! Er zal worden gewerkt met een externe professionele promotor en de ISKA, die ook in Japan de K1 sanctioneert, zal de bond achter dit evenement zijn. De ISKA organiseert jaarlijks wereldwijd talloze toernooien waaronder het bekende toernooi in Disney World in Florida zodat ik terug kan grijpen op internationale official teams.”

“Er zullen kickboksteams over de hele wereld komen, mijn mailbox stroomt nu al vol met internationale aanmeldingen. Het evenement zal hoogstwaarschijnlijk een eenmalige aangelegenheid zijn dus tijdig aanmelden is gewenst. vol=vol!”

Vechtsportinfo zal het evenement op de voet volgen en de lezers op de hoogte houden!

Bekijk ook

Roy Jones Jr (52) wil ‘droomgevecht’ met UFC-legende Anderson Silva

Anderson Silva heeft altijd al in de boksring willen stappen om zijn oude idool Roy ...

Rus deelt knock-out uit in de stijl van Peter Aerts (video)

Peter Aerts is een kickbokslegende waar veel vechters een voorbeeld aan nemen. Zo ook Beibulat ...

UFC 259: Blachowicz vs Adesanya live kijken op tv

Jan Blachowicz en Israel Adesanya zijn aankomende nacht te zien op tv. De kampioen tegen ...