Kickboksen: de officiële K-1 keert terug naar Nederland Nieuws
Nieuws

Kickboksen: de officiële K-1 keert terug naar Nederland

Kickboksen: de officiële K-1 keert terug naar Nederland
Kickboksen: de officiële K-1 keert terug naar Nederland

Na veel onderhandelingen die meer dan een jaar hebben geduurd is het gelukt de Japanse K1 terug naar Nederland te halen. Maar deze keer met een bijzonderheid: dit officiële K1 toernooi wordt voor kinderen en jeugd t/m 18 jaar!

Op een nader te bepalen datum en plaats zal dit jaar nog voor de zomer het K1 toernooi plaatsvinden. De inschrijvingen zullen vanaf volgende week mogelijk zijn onder het motto: vol=vol!

Op de vraag aan Willem-Jan Verdonk, de initiatiefnemer van dit evenement, waarom hij al deze moeite heeft gedaan om dit evenement naar Nederland te halen, antwoorde hij het volgende:

Officiële titels

“Jeugdtoernooien beleven in Nederland een regelrechte boom de afgelopen jaren. Jeugdige vechters kunnen hun talent laten zien en mooie titels in de wacht slepen. Bij het woord “K1” leeft echter noch altijd het beeld van de enige echte K1: die uit Japan. "

"Mijn gedachte was: Er zijn talloze toernooien en gala’s waar geschermd wordt met: under K1 Rules, K1 Championships enz. Er was en is echter maar één échte K1, de Japanse. En hoe mooi zou het zijn voor jeugdige vechters om een keer een échte K1 titel te behalen! "

Japan

"Dus een schitterende Champions Belt met het originele Japanse logo erop! Er zal worden gewerkt met een externe professionele promotor en de ISKA, die ook in Japan de K1 sanctioneert, zal de bond achter dit evenement zijn. De ISKA organiseert jaarlijks wereldwijd talloze toernooien waaronder het bekende toernooi in Disney World in Florida zodat ik terug kan grijpen op internationale official teams."

"Er zullen kickboksteams over de hele wereld komen, mijn mailbox stroomt nu al vol met internationale aanmeldingen. Het evenement zal hoogstwaarschijnlijk een eenmalige aangelegenheid zijn dus tijdig aanmelden is gewenst. vol=vol!”

Vechtsportinfo zal het evenement op de voet volgen en de lezers op de hoogte houden!

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws