Kickboksen behaald Champions League niveau in Nederland – Vechtsport Info
Home / Nieuws / KICKBOKS & MUAY THAI NIEUWS / Kickboksen behaald Champions League niveau in Nederland

Kickboksen behaald Champions League niveau in Nederland

Met de kickboks wedstrijd tussen Rico Verhoeven en Badr Hari is de toon gezet voor de toekomst.

Afgelopen week maakte de Nederlandse Vechtsportautoriteit bekend zeer content te zijn met hoe het event GLORY: COLLISION 2, waar Verhoeven en Badr de vechtkaart aanvoerden is verlopen.

Het evenement vond plaats op 21 december in het voetbalstadion Gelredome in Arnhem en bleek te voldoen aan de vereiste normen in elke categorie, openbare orde en veiligheid, veiligheid van atleten, “fair play”, goed bestuur en financiële transparantie.

Grote sport

GLORY Kickboxing heeft een evenement op Champions League-niveau geproduceerd en daarmee een groter tv-publiek getrokken dan de wereldkampioenschappen wielrennen en schaatsen, wat na voetbal bij ons de grootste sporten zijn,” zei Peter Kwint, woordvoerder van de Nederlandse Vechtsportautoriteit.

“Dit evenement onderstreept dat kickboksen nu in Nederland een mainstreamsport is. Hiermee heeft GLORY een nieuwe standaard voor vechtsporten neergezet.” Bijgewoond door een uitverkocht publiek van 31.000 toeschouwers piekte COLLISION 2 met 3,5 miljoen live televisiekijkers om een ​​van de meest bekeken live sportevenementen in de geschiedenis van de Nederlandse kijkcijfers te worden.

Bekijk ook

‘Ik zal zegevieren’: Anthony Joshua waarschuwt Tyson Fury

Anthony Joshua heeft zijn landgenoot verteld dathij zich nergens kan verstoppen

McGregor’s manager gaat los op Poirier: ‘Wat een laffe zet’

De woordenstrijd tussen Dustin Poirier en Conor McGregor over donatie geld heeft zich uitgebreid tot de manager van McGregor

Demonische Worstelaar Jaagt World Champion de stuipen op het lijf

Hij was 'gebrand' op revanche en dat zou hij krijgen

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page