Kickboksen behaald Champions League niveau in Nederland Nieuws
Nieuws

Kickboksen behaald Champions League niveau in Nederland

Kickboksen behaald Champions League niveau in Nederland
Kickboksen behaald Champions League niveau in Nederland

Met de kickboks wedstrijd tussen Rico Verhoeven en Badr Hari is de toon gezet voor de toekomst.

Afgelopen week maakte de Nederlandse Vechtsportautoriteit bekend zeer content te zijn met hoe het event GLORY: COLLISION 2, waar Verhoeven en Badr de vechtkaart aanvoerden is verlopen.

Het evenement vond plaats op 21 december in het voetbalstadion Gelredome in Arnhem en bleek te voldoen aan de vereiste normen in elke categorie, openbare orde en veiligheid, veiligheid van atleten, "fair play", goed bestuur en financiële transparantie.

Grote sport

GLORY Kickboxing heeft een evenement op Champions League-niveau geproduceerd en daarmee een groter tv-publiek getrokken dan de wereldkampioenschappen wielrennen en schaatsen, wat na voetbal bij ons de grootste sporten zijn,” zei Peter Kwint, woordvoerder van de Nederlandse Vechtsportautoriteit.

“Dit evenement onderstreept dat kickboksen nu in Nederland een mainstreamsport is. Hiermee heeft GLORY een nieuwe standaard voor vechtsporten neergezet.” Bijgewoond door een uitverkocht publiek van 31.000 toeschouwers piekte COLLISION 2 met 3,5 miljoen live televisiekijkers om een ​​van de meest bekeken live sportevenementen in de geschiedenis van de Nederlandse kijkcijfers te worden.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws