Kickboks titelgevecht afgelast na medisch onderzoek in Rome: Super Fights Tsunami - Vechtsport Info
Home / Nieuws / KICKBOKS & MUAY THAI NIEUWS / Kickboks titelgevecht afgelast na medisch onderzoek in Rome: Super Fights Tsunami

Kickboks titelgevecht afgelast na medisch onderzoek in Rome: Super Fights Tsunami

Kickboks titelgevecht afgelast na medisch onderzoek in Rome: Super Fights Tsunami

Het langverwachte hoofdevenement van Super Fights Tsunami in Rome, werd geannuleerd door de medische commissie. De lokale ster Mattia Faraoni zou het opnemen tegen de Australische, in het VK gevestigde Charles Joyner voor de vacante ISKA K1 Rules World-titel. Maar de wedstrijd werd na een medisch onderzoek afgelast vanwege een mogelijke hartaandoening bij de Italiaan.

Rome – Door de afgelasting werd de co-headliner gepromoveerd tot de hoofdpartij, dit betrof de titelverdediging van de Italiaanse Gloria Peritore in de – 52 KG divisie ISKA vrouwelijke K1 Rules. De uitdager was de Spaanse Mireia “TNT” Garcia, ook een professionele MMA-vechter.

Het was een Intens maar niet spectaculair gevecht, afgezien van enkele scherpe draaiende hoge trappen van Peritore. Garcia bracht een groot deel van de strijd door met het proberen om de afstand te verkleinen en de clinch vast te leggen. Alle 3 de juryleden gaven het voordeel aan de kampioen, hoewel deze in het interview na het gevecht zei “niet tevreden te zijn met de prestaties”.

Regerend kampioen

In de andere wedstrijden unanieme beslissing overwinning ook voor de regerend WKU -67 kg wereldkampioen Jordan Valdinocci (internationaal ook bekend als coach van verschillende MMA-vechters). De vaardigheden van de Valdinocci werden meer gewaardeerd door de juryleden in vergelijking met de vuile technieken van de Spaanse Guillermo Obregon.

De winnaar werd gehuldigd door de Italiaanse karate kumite olympisch kampioen Luigi Busà, vriend van Mattia Faraoni, die sprak over een mogelijk debuut in het kickboksen. Busà in het WKF karate is de historische rivaal van Rafael Aghayev. Deze is meerdere malen wereldkampioen en zilveren olympische medaillewinnaar die ook vecht in de full contact organisatie Karate Combat.

Marokkaanse topper

Veel actie in de – 70,5 KG K1-regels divisie voor de Italiaanse Marokkaan Hamza Imane, voormalig ISKA-wereldkampioen. Na 3 jaar afwezigheid vanwege de coronapandemie en daarna een blessure. Hij kreeg een unaniem besluit over de Spaanse Jesus Ariza die het gevecht domineerde en liet zien in een zeer goede vorm te zijn.

Een andere Spaanse vechter Vicent Garcia versloeg met Italiaan Roberto Oliva die hem in de eerste ronde neerhaalde. Oliva is net 21, was ongeslagen (14-0 met 4 Ko’s), is recent op contract gezet door. de de muay thai-promotie Lion Fight. Hij is de huidige ISKA-kat -57 kg intercontinentaal kampioen (een titel gewonnen in Tokio in 2020 tijdens de pandemie), maar nu verplaatst naar de – 63,5 kg divisie gericht op de wereldtitel.

Onder de andere gevechten was er nog een unaniem besluit overwinning. Na 2 knock-downs, voor de in Milaan gevestigde Oekraïense Taras Hntachuk, voormalig Bellator Kickboxing-vechter en WAKO Pro Intercontinental-kampioen. Hij versloeg de Brit Robert Zabitis in een zeer zware wedstrijd.

Alle resultaten van Super Fights Tsunami Rome

Mattia Faraoni (ITA) vs Charles Joyner (AUS) – 85 kg ISKA 5×5 K1 Regels vacante wereldtitel
GEANNULEERD (Faraoni geschorst door de medische commissie)

Gloria Peritore (ITA) vs Mireia Garcia (ESP) – 52 KG ISKA 5×5 K1 Rules wereldtitel
TREKKEN (unaniem). Peritore is nog steeds wereldkampioen

Jordan Valdinocci (ITA) vs Guillermo Obregon (ESP) – 68 KG 3×3 K1-regels
VALDINOCCI DOOR unanieme beslissing

Hamza Imane (ITA) versus Jesus Ariza (ESP) – 70, 5 KG 3×3 K1-regels
IMANE DOOR unanieme beslissing

Roberto Oliva (ITA) vs Vicent Garcia (ESP) – 63,5 KG 3×3 K1-regels
GARCIA DOOR unanieme beslissing

Taras Hntachuk (UKR) vs Robert Zabitis (VK) – 70 KG 3×3 K1-regels
HNTACHUK DOOR unanieme beslissing

Paolo Cannito (ITA) vs Quentin Alhamadou (FR) – 57 KG 3×3 K1-regels
CANNITO DOOR unanieme beslissing

Renato Ferrara (ITA) vs Andrea Storai (ITA) – 77 KG 3×3 K1-regels
TREKKING (unaniem)

Bekijk ook

Ex-George Clooney stapt kickboksring in: 'Alles voor de sport'

Ex-George Clooney stapt kickboksring in: ‘Alles voor de sport’

Elisabetta Canalis, voormalig vriendin van Hollywood-superster George Clooney zal morgen 18 juni haar kickboks debuut maken.

Ware Kickboks Tsunami: 2 Wereldtitels op het spel

Met een buitengewone ceremonie voor het Colosseum in Rome is officieel begonnen met het aftellen voor SUPER FIGHTS TSUNAMI

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page