Home / Nieuws / KICKBOKS & MUAY THAI NIEUWS / Kickboks stadions in Thailand na 1 juli weer open

Kickboks stadions in Thailand na 1 juli weer open

De gouverneur van Bangkok zei zondag dat 16 bedrijfstypes tot 30 juni gesloten moeten blijven om COVID-19-infecties in de hoofdstad te bestrijden.

Gouverneur Aswin Kwanmuang heeft een bevel uitgevaardigd waarbij 16 plaatsen, waaronder bars, spelcafés, speeltuinen en boksstadions, gesloten moeten blijven tot 30 juni. Wel wordt gemeld dat als het virus de kop opsteekt de zaken anders kunnen zijn.

Uitgegeven in het kader van het nooddecreet, dat is verlengd tot 1 juli, krijgt iedereen die de order overtreedt een gevangenisstraf van maximaal een jaar en 100.000 THB. Locatie beheerders kunnen ook te maken krijgen met permanente sluiting.

Veel besmettingen in stadions

Eerder dit jaar werd bekend dat de bekende kickboks stadions een groot aantal corona besmettingen veroorzaakte. Ook sportscholen gingen op slot, deze ogen naar verluidt ook weer op na 1 juli aanstaande.

Voor veel Thaise vechters betekende de sluitingen armoede. Dit aangezien veel van hen leven van het vechten op wekelijkse basis. Kickboksen en Thaiboksen is in Thailand te vergelijken met wat voetbal is in Nederland.

Bekijk ook

Mike Tyson uitgedaagd door voormalig UFC-kampioen

Bokslegende Mike Tyson maakt zich op voor een sensationele terugkeer naar de ring, 14 jaar ...

STILTE DOORBROKEN: Bellator MMA keert 24 juli terug met event

Op het Bellator MMA-front was het de afgelopen maanden stil, maar dat kan in de ...

GLORY brengt kickbokswedstrijden op regionale zenders

Hoe stil het nog is voor een aankondiging van nieuwe events en plannen bij GLORY ...