ONRECHT: Kickboks school het leven zuur gemaakt – Vechtsport Info
Home / Nieuws / KICKBOKS & MUAY THAI NIEUWS / ONRECHT: Kickboks school het leven zuur gemaakt

ONRECHT: Kickboks school het leven zuur gemaakt

ONRECHT: Kickboks school wordt het leven zuur gemaakt

Vol passie startte de voorheen in Nederland wonende Joël Soranno zijn eigen sportschool in België, echter dreigt er nu een kink in de kabel te komen.

Via het Facebook account van SJ Gym de sportschool van Joël Soranno is te lezen dat de kickboks leraar flinke tegenwerking krijgt van de Belgische sportfederatie. Het blijkt dat alle seinen op groen staan zelfs de gemeente is blij met de komst van Soranno, maar de sportfederatie lijkt dwars te liggen.

Soranno zegt: “Twee weken geleden werd ik gebeld door mijn oude trainer Mustafa Demirci dat de directeur van de Belgische sportfederatie hem gecontacteerd had, om te vragen wie ik was om vervolgens meteen te zeggen dat hij me onmiddellijk gaat schorsen! ” Soranno kreeg echter geen contact met de federatie om opheldering te vragen.

Zelf in actie gekomen

De kickboksleraar die besloot om actie te ondernemen nadat ook de verhuurder van het pand waar zijn sportschool gevestigd is, hem belde en hem vertelde dat deze met de gemeente moest gaan overleggen of hij daar wel les mag geven. Soranno aarzelde geen moment en belde zelf met de gemeente in Lanaken.

Deze vertelde hem dat hij gewoon welkom is ook de verhuurder van het pand zag geen bezwaar om Soranno verder les te laten geven! Het bleek al snel dat een concurrerende sportschool achter het verhaal zat waarvan de eigenaar ook nog eens jurylid is van de betreffende sportfederatie.

Dit kan toch niet

Maar dat is nog niet alles, ook kreeg Soranno te horen dat zijn vechters in Belgie niet mogen vechten, hij ziet dit dan ook als machtsmisbruik. Echter laat Soranno de kop niet hangen en gaat actie ondernemen.”En nou komt nog het mooiste, krijg vandaag te horen dat andere clubs een mail hebben ontvangen waarin staat dat geen enkele vechter van mij in België mag vechten,” zegt Soranno.

“Ik ben ook niet de eerste en zeker niet de laatste die het niet eens is met deze bond! Maar waar ga jezelf naartoe met deze klacht?? Nergens!!! Zij bepalen in België klaar! Ik heb dus besloten om hier verder mee te gaan! Ik ga mijn kids niet laten opdraaien voor een regel die jullie zelf alleen maar hanteren als het hen uitkomt!, “aldus Soranno.

Bekijk ook

🎥 Scheids foetsie: knock-out valt tijdens bizarre wedstrijd

De scheids was foetsie, maar dat weerhield Amanbaev en Dzhabrailov er niet van te vechten.

‘Ik zal zegevieren’: Anthony Joshua waarschuwt Tyson Fury

Anthony Joshua heeft zijn landgenoot verteld dathij zich nergens kan verstoppen

McGregor’s manager gaat los op Poirier: ‘Wat een laffe zet’

De woordenstrijd tussen Dustin Poirier en Conor McGregor over donatie geld heeft zich uitgebreid tot de manager van McGregor

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page