Home / Nieuws / KICKBOKS & MUAY THAI NIEUWS / K-1 Legende Peter Aerts: ‘Rico zou vaker een knock-out moeten uitdelen’

K-1 Legende Peter Aerts: ‘Rico zou vaker een knock-out moeten uitdelen’

Rico Verhoeven (links) en Pieter Aerts (rechts) tijdens GLORY 13 in Tokyo

Peter Aerts een van Nederlands grootste namen in het kickboksen. Vindt Dat Rico Verhoeven vaker voor de knock-out zou moeten gaan. De K-1 legende is daar zelf een expert in.

In een interview met Nu.nl vandaag zegt Aerts: ,,Verhoeven heeft natuurlijk een superconditie en wint daardoor veel partijen. Maar ik zou graag zien dat hij vaker voor de knock-out zou gaan. Dat is uiteindelijk toch het spektakel dat mensen willen zien.”

Het is algemeen bekend dat zwaargewicht partijen vaker kans hebben op een knock-out overwinning. Dat Verhoeven veelal wint door zijn uithouding vermogen zegt niet dat hij geen knock-out in huis heeft. Ook stonden Aerts en Verhoeven ooit tegenover elkaar tijdens GLORY 13 Tokyo in 2013. Verhoeven won deze partij.

Voorbeeld

Verhoeven ziet Aerts als een van zijn voorbeelden maar wil zelf een 2.0 versie zijn van de K-1 legende. ,,Toen ik jong was, heb ik besloten dat ik het zo wilde gaan doen als Peter Aerts, maar dan op een nóg hoger niveau”, zei Verhoeven zaterdag na zijn overwinning in Ahoy. ,,Ik heb heel veel respect voor deze man. Maar ik wilde de sport naar een next level brengen.”

Aerts is tevreden over Verhoeven als ambassadeur voor de sport en zegt: ,,Ik vind het heel mooi dat we een Nederlandse wereldkampioen hebben. Rico is een echte icoon voor de sport, hij gedraagt zich altijd netjes.”

🔽 ZIE OOK 🔽

Bekijk ook

Joseph Parker verslaat Junior Fa in vuurwerkloze wedstrijd (video)

Joseph Parker heeft vanavond Junior Fa verslagen in een puntenbesluit in de Spark Arena in Auckland. Voormalig wereldkampioen zwaargewicht Joseph Parker overwon Junior Fa met een unanieme beslissing in hun geheel Nieuw-Zeelandse strijd.

Bekende vechter slaat rivaal op zijn bek in hotel lobby (video)

Gordon Ryan sloeg zijn oude rivaal Andre Galvao in het gezicht, kort na zijn wedstrijd ...

Adegbuyi: ‘Ik heb het recht verdiend om te vechten tegen Rico’

Benny Adegbuyi versloeg in december vorig jaar Badr Hari. Met de winst op de kickbokslegende ...

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page