Home / Nieuws / KICKBOKS & MUAY THAI NIEUWS / K-1-kampioen Chingiz Allazov doet officieel afstand van wereldtitel

K-1-kampioen Chingiz Allazov doet officieel afstand van wereldtitel

Chingiz Allazov heeft afgelopen week officieel afstaand gedaan van zijn K-1 wereldtitel kickboksen. De vechter melde zelf de beslissing op zijn Instagram.

De kickbokser maakte recent een overstap naar het welbekende Bellator en haar kickboks tak. Hij vocht al eerder voor de Amerikaanse organisatie vorig jaar zomer, waar hij tegen Italiaanse legende Giorgio Petrosyan vocht.

Allazov verloor deze partij tegen de inmiddels bij ONE Championship vechtende Petrosyan. De strijd ging destijds om de vacante titel bij Bellator.

Moeilijke beslissing

De vechter melde afgelopen week op Instagram: “Ons team heeft een moeilijke beslissing genomen om de K-1 World GP titel op te geven. Helaas konden we vanwege organisatorische problemen het niet eens worden over het verdedigen van de titel en is deze nu vacant.”

“Ik wens veel succes aan alle vechters die zullen vechten voor de K-1 kampioenstitel en kijken uit naar het moment om terug te komen en de riem weer op te pakken.”

Dankbaar

“Ik wil ook alle Japanse fans bedanken voor je steun. Bij de eerste gelegenheid zal ik graag jullie geweldige land opnieuw bezoeken,”sluit Allazov af

Beschouwd als een van ’s werelds beste in de categorie van 70 kg, vecht Allazov binnenkort tegen Gridin Gym in Minsk, Wit-Rusland.

Bekijk ook

Jamal Ben Saddik: 'GLORY kom op met dat beloofde titelgevecht'

Jamal Ben Saddik: ‘GLORY kom op met dat beloofde titelgevecht’

Hij is er klaar voor GLORY Kickbokser Jamal Ben Saddik, hij wil zijn beloofde titelgevecht.

Suriname: Voorlopig verbod op kickboks en Muaythai events

Onenigheid onder de vechtsport bonden in Suriname is de oorzaak van een voorlopig verbod. De ...

Deur op slot: Engelse bond gaat mee in jeugdregels kickboksen

Het lijkt er op dat de regels in Engeland aangaande hoofdcontact bij de jeugd wordt aangescherpt.

REGIO NIEUWS UITGELICHT