Home / Nieuws / KICKBOKS & MUAY THAI NIEUWS / Jamal Ben Saddik doorbreekt stilte: ‘Beloftes zijn snel gemaakt’

Jamal Ben Saddik doorbreekt stilte: ‘Beloftes zijn snel gemaakt’

Het is al geruime tijd opvallend stil rondom GLORY Kickboxing zwaargewicht Jamal Ben Saddik.

Er was Jamal Ben Saddik een kans op een titelgevecht bij GLORY beloofd na het winnen van het achtman zwaargewicht toernooi in december 2018. Wij frissen uw geheugen nog even op, Ben Saddik vocht in een loodzwaar toernooi maar overwon met een gebroken hand.

Hij ontving een belt voor zijn prestaties en een ieder verwachte snel een aankondiging van een Rico Verhoeven versus Jamal Ben Saddik strijd. Immers is Ben Saddik de nummer 1 uitdager als het aankomt op de wereldtitel die Verhoeven in bezit heeft. Maar niets van dit alles, het werd stil.

En Jamal?

Totdat recentelijk bekend werd gemaakt dat Rico Verhoeven op 21 december tegen niemand minder dan Badr Hari de ring in zal gaan. Weliswaar nog aangekondigd als zijnde geen titelgevecht, toch deed het de haren bij veel kickboks fans in de nek omhoog staan, want wat met Jamal?

ZIE OOK>> Rico Verhoeven vs Badr Hari 21 december in Arnhem

Goliath bleef tot nu toe stil, tot vandaag met een post op Instagram die veel lijkt te zeggen: “It is easy to make promises, it is hard work to keep them.” Met andere woorden beloftes zijn snel gemaakt maar het nakomen is nogal wat werk. Bronnen beweren dat Ben Saddik toch nog een kans op de wereldtitel krijgt, of dat tegen Verhoeven is valt te bezien.

Harde boodschap

Mocht in het uiterste geval toch besloten worden dat het gevecht met Badr om de titel zal gaan, dan zal de winnaar daarvan oog in oog met Ben Saddik moeten komen te staan. Badr tekende voor een aantal gevechten bij GLORY, van Verhoeven zijn nieuwe contract is nog niets openbaar gemaakt. De kans is aanwezig dat dit zijn laatste gevecht voor GLORY zal zijn zeggen sommige insiders.

Verhoeven streeft immers een carrière na als acteur na zijn glansrijke kickboks loopbaan. Maar feiten tellen en deze zijn er nog niet als het om Ben Saddik aankomt, wellicht wordt er de komende weken meer duidelijk.

Bekijk ook

Jamal Ben Saddik: ‘Gevecht tegen Rico staat nog niet vast’

Hij is de afgelopen dagen heet nieuws, GLORY Kickbokser Jamal Ben Saddik. Afgelopen week werd ...

CONFLICT: Thaise overheid in actie tegen Muaythai bond IFMA

Het conflict tussen de Thaise overheid en vechtsport bond IFMA lijkt te zijn opgewaaid.

Hoe gevaarlijk is Jamal Ben Saddik voor Rico en Badr?

Zwaargewicht Jamal Ben Saddik verlengde recent zijn contract en gaat zijn kans krijgen zichzelf te bewijzen bij GLORY Kickboxing.