ISKA ZET GLORY KICKBOXING ONDER DRUK: 'Betalen of bloeden' Kickboks & Muay Thai Nieuws
Kickboks & Muay Thai Nieuws

ISKA ZET GLORY KICKBOXING ONDER DRUK: 'Betalen of bloeden'

ISKA ZET GLORY KICKBOXING ONDER DRUK: 'Betalen of bloeden'
ISKA ZET GLORY KICKBOXING ONDER DRUK: 'Betalen of bloeden'

De ISKA zet GLORY Kickboxing flink onder druk. De organisatie die de events van GLORY sanctioneert treed donderdag naar buiten.

Met een niet mis te verstane verklaring op Facebook laat ISKA weten dat de relatie met GLORY Kickboxing flink onder druk staat. Het blijkt dat officials van de ISKA, zoals scheidsrechters en juryleden niet zijn betaald voor hun diensten.

De International Sport Kickboxing Association (ISKA) bekrachtigt GLORY kickboks evenementen sinds 2013, maar dat kan wel eens snel afgelopen zijn. Het lijkt erop dat ISKA's bereidheid om GLORY te blijven steunen nu in het geding is.

Eerlijk behandelen

ISKA-president Cory Schafer zegt: β€œWe nemen beslissingen over sancties op basis van een paar basisprincipes. Is het goed voor de atleten van onze sport? Is het goed voor onze sport? Zal de organisatie verantwoord werken en iedereen eerlijk behandelen?"

"Hoewel GLORY duidelijk kansen heeft geboden aan atleten en het profiel van de sport heeft vergroot, moeten kwesties met betrekking tot eerlijke, redelijke en verantwoorde behandeling dringend worden opgelost. " Dit duidt er op dat er achter de schermen veel zaken mis zijn gegaan.

Onhoudbare situatie

"Het innen van sanctiekosten van GLORY was soms problematisch. Tijdens het werken met voormalig CEO Jon Franklin of Marshall Zelaznik, was er nooit enige oprechte bezorgdheid dat ze hun verplichtingen niet zouden nakomen."

"De huidige situatie is echter onhoudbaar. GLORY is er niet in geslaagd ISKA-functionarissen te vergoeden voor hun werk bij GLORY 75, gehouden in Utrecht, Nederland op 29 februari,"aldus ISKA.

Niet te vertrouwen

In de verklaring van de ISKA is te lezen dat zelfs de Nederlandse Vechtsportautoriteit twijfelt aan de geloofwaardigheid van GLORY. Wat inhoudt dat deze hoogstwaarschijnlijk geen toestemming zal geven voor events. totdat iedereen is gecompenseerd van de ISKA officials. Een sterk signaal volgens insiders.

LEES HIER DE VERKLARING VAN DE ISKA (ENGELS)

Ook is er veel commentaar op de huidige eigenaren van GLORY, die in feite bestaat uit de oude investeerders. Het is duidelijk dat ISKA deze niet vertrouwd. Het blijkt uit de verklaring van de ISKA dat deze zaken hebben toegezegd maar niet nagekomen zijn.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws