Is Badr Hari vervloekt? Remy Bonjasky deelt zijn mening over de legende Kickboks & Muay Thai Nieuws
Kickboks & Muay Thai Nieuws

Is Badr Hari vervloekt? Remy Bonjasky deelt zijn mening over de legende

Is Badr Hari vervloekt? Remy Bonjasky deelt zijn mening over de legende

Remy Bonjasky, drievoudig K-1 World Grand Prix zwaargewicht kampioen heeft een bijbaantje als columnist voor het AD weten te scoren. In zijn eerste bijdrage als columnist neemt hij Badr Hari onder de loep, is deze vervloekt met al zijn verliezen binnen Glory vraagt de oud-kickbokser zich af.

In zijn eerste column voor het AD getiteld 'het lijkt bij Badr Hari wel alsof iemand een vloek heeft uitgesproken', deelt Bonjasky die ooit zelf grote successen scoorde in de kickboksring zijn visie. Zo analyseert hij de gevechten van Badr bij Glory en concludeert dat de legende zeker van zichzelf moet zijn, om een contract verlenging aan te gaan met de organisatie.

Vanaf dat Badr bij Glory tekende heeft deze geen wedstrijd gewonnen. Toch is de atleet van onschatbare waarde voor de organisatie. ,,We weten dat Badr het kan. In al die gevechten die hij verloor, was hij er bijna. Het lijkt wel alsof iemand een vloek heeft uitgesproken. Dat is bijna niet te bevatten bij zo’n groot vechter", schrijft Bonjasky.

Dit moet toch eens anders

,,Als je kijkt naar zijn lichaam, zijn track record, zijn statistieken: elk gevecht zou je je geld op hem zetten. Maar de werkelijkheid is toch anders. Het gevoel dat hij er dicht tegenaan zit, moet hebben meegewogen in zijn beslissing om door te gaan. " Bonjasky is van mening dat Badr steeds mindere vechters tegenover zich krijgt. ,,Hij vocht twee keer tegen Rico Verhoeven, daarna tegen Hesdy Gerges, Benjamin Adegbuyi en Arek Wrzosek. Qua niveau wordt het telkens wat afgeschaald. Dat moet niet te lang zo doorgaan", aldus Bonjasky.

Ook zegt Bonjasky dat Glory het commerciële belang boven de sport zet door uit te wijken naar Hasselt in België. Glory en de Vechtsportautoriteit kibbelen over doping en de controles daarop. ,,Nederland is het Mekka van het kickboksen en dan moet je niet naar Hasselt gaan. In een land waar de sport zo geliefd is, moet je gewoon een vol Gelredome hebben", sluit Bonjasky zijn kritische column af (meer lezen klik hier).

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws