Inzamelingsactie voor door spierziekte getroffen kickbokser – Vechtsport Info
Home / Nieuws / KICKBOKS & MUAY THAI NIEUWS / Inzamelingsactie voor door spierziekte getroffen kickbokser

Inzamelingsactie voor door spierziekte getroffen kickbokser

De 56-jarige Poolse kickbokslegende Marek Piotrowski voert het gevecht van zijn leven tegen een slopende spierziekte. Er is een hulpactie gestart.

Marek Piotrowski bekend van de ringbijnaam als Punisher, is een kickbokslegende hij vocht onder andere tegen de Nederlandse legende Rob Kaman. In zijn professionele leven als kickbokser vocht Piotrowski 44 gevechten, waarvan hij er 42 won. Naast gevechten in het kickboksen vocht Marek ook 21 duels uit in het traditionele boksen die hij allemaal won.

In oktober 1988 had hij zijn eerste gevecht in de VS – in Rockford schakelde hij Bob Handegan uit in de vierde ronde. In 1989, in zijn vijfde gevecht in het buitenland, won hij unaniem de tot dusver ongeslagen Rick “The Jet” Roufus met punten en won hij het professionele kampioenschap van de Verenigde Staten. Twee maanden later won hij de wereldtitel door de beroemde Don Wilson te verslaan. Dit is hoe de legende werd geboren.

Hulpactie gestart

Een paar jaar later begonnen zijn ernstige gezondheidsproblemen waardoor zijn carrière stopte. Toen begon een ander gevecht. De progressieve en niet volledig gediagnosticeerde ziekte veroorzaakte grote problemen met spreken en bewegen. Om Piotrowski de benodigde behandelingen te geven is geld nodig.

Helaas zijn de kosten van behandeling en revalidatie erg hoog en overtreffen ze de financiële draagkracht van de familie van Piotrowski aanzienlijk. Er is dan ook een crowdfunding hulpactie opgestart om te zorgen dat het geld voor de behandeling bijeen wordt gebracht.

Bekijk ook

📷 ‘Wonder Woman is ok’: 3e kind UFC-ster McGregor geboren

De McGregor-clan is nu een gezin van 5

Nieuw Judo magazine gelanceerd: ‘Blijf op de hoogte’

Voor de prijs hoef je het als judo fan niet te laten

GOED NIEUWS: Sportscholen mogen weer open

De versoepelingen die voor woensdag gepland staan gaan door,

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page