🎥 | Interview met kickbokslegende Artur Kyshenko - Vechtsport Info
Home / Nieuws / KICKBOKS & MUAY THAI NIEUWS / 🎥 | Interview met kickbokslegende Artur Kyshenko

🎥 | Interview met kickbokslegende Artur Kyshenko

Kickbokslegende Artur Kyshenko gaf maandag een interview over de laatste stand van zaken.

De Kunlun Fight-kampioen en tweevoudig K-1 Max GP-runner-up maakte afgelopen december zijn pro-boksdebuut en won deze via een unaniem besluit.

Onlangs onthulde “King Artur” dat hij een mogelijke match met GLORY wereldkampioen weltergewicht Cedric Doumbe besprak met GLORY Kickboxing officials.

Hoe bent je in vorm gebleven met de lockdown? Ik las een artikel over de afsluiting in Spanje en er stond dat mensen pas dit weekend mochten gaan hardlopen.

Het is waar dat we twee maanden lang niet op straat konden gaan om daar wat fysieke oefeningen te doen of zelfs maar te rennen. Ik probeer thuis fit te blijven. Hoe doe ik het? Op mijn Instagram-, Facebook- en Youtube-kanaal deel ik regelmatig deze technieken en oefeningen, dus iedereen die geïnteresseerd is doe gerust mee.

Je hebt vorige maand een online chat met Gago Drago gedaan via je Instagram account, en zei dat je sprak met GLORY Kickboxing over een gevecht met Glory-kampioen Cedric Doumbe. Ben je nog steeds in gesprek voor een clash?

Er zijn momenteel geen onderhandelingen gaande. Het idee en de wens om deze strijd te voeren is van mij en van Cedric. We weten allebei zeker dat dit een interessant gevecht zou zijn. Maar vanwege de lockdown werden de onderhandelingen opgeschort en is er tot dusver nog niets actueel.

Je won je eerste wedstrijd als pro-bokser in december, maar je tweede gevecht werd uitgesteld vanwege het coronavirus. Ik las dat Spanje in juni uit de lockdown komt, enig nieuws over je volgende boksgevecht?

Ja, ik had een gevecht, gepland op 4 mei, maar vanwege quarantaine werd alles geannuleerd en het is nog niet bekend wanneer mijn volgende gevecht zal zijn. Hoewel ik zeker van plan ben om door te gaan met boksen en mijn carrière zowel in boksen als kickboksen voort te zetten, kan ik er nu niets specifieks over zeggen.

Het is moeilijk te geloven dat je nog maar 33 jaar oud bent. Ik herinner me dat ik je voor het eerst zag vechten in de K-1 Max GP in 2007. Je hebt meer dan 200 gevechten gehad en bent IFMA-wereldkampioen, KOK- en Kunlun-vechtkampioen en K-1 Max-runner-up.

Je hebt veel bereikt. Is er een bepaald gevecht of titel waar je het meest trots op bent?

Ik ben vooral trots op de titel in 2015, toen ik de kampioen van Kunlun Fight werd. Daarvoor won ik het toernooi in 2006 en daarna werd ik tweede. Ik werd de tweede (plaats) in veel toernooien op rij. In de finale miste ik telkens de titel. En dus blijft de titel van 2015, toen ik het Kunlun Fight-toernooi won, erg belangrijk voor mij.

Veel organisaties zijn gestopt met het organiseren van toernooien voor acht man. Denk je dat dat een van de redenen is waarom kickboksen niet zo populair is als vroeger wereldwijd?

Ik ben het hier ondubbelzinnig mee eens. Organisaties stopten met het houden van toernooien achten of vier man toernooien werd minder spectaculair. Sommige organisaties houden zulke toernooien, maar tegelijkertijd maken ze nogal zwakke vechtkaarten waar een duidelijke favoriet is. Dergelijke toernooien zijn volkomen oninteressant om naar te kijken.

Vanaf deze week biedt de Kyshenko Gym online training aan in het Engels, Spaans en Russisch voor diegenen die geïnteresseerd zijn om met jou te trainen. Kun je ons iets vertellen over het programma?

Ja, Kyshenko Gym begon via mij online training te geven, en niet alleen voor Spanjaarden. Lockdown gaf een goede impuls in deze richting. Er is veel vrije tijd en nu kan ik mijn vaardigheden niet alleen live, maar ook online delen. Niet alleen bij de Spanjaarden in Kyshenko Gym, maar over de hele wereld. Degenen die het willen kunnen online van mij leren en oefenen.

Dat zijn alle vragen die we hebben. We waarderen je tijd. Is er nog iets dat je wilt zeggen of iemand die je wilt bedanken?

Kyshenko: Ik wil tegen de jonge vechters zeggen dat ze geen medelijden met zichzelf hoeven te hebben en een soort nullen in het record moeten nastreven. Allereerst moet je mooie gevechten neerzetten.

Als je jezelf als een goede vechter beschouwt en je kunt een goed gevecht laten zien, doe het dan. En denk minder aan een mooi plaatje! Train en streef ernaar om te presteren versus de beste vechters en in de beste arena’s !!

Note van de redactie: Vertaling van Engels naar Russisch en Russisch naar Engels door Kirill Novikov (IG: kickboxingtv). Reproductie met toestemming van KickboxingZ.

Bekijk ook

Fury vs Chisora III vandaag LIVE kijken! Zó doe je dat

Fury vs Chisora III vandaag LIVE kijken! Zó doe je dat

Fury vs Chisora III vandaag LIVE kijken

Uniek 1 Miljoen MMA-event in Europa! 'Eerste in zijn soort'

Uniek 1 Miljoen MMA-event in Europa! ‘Eerste in zijn soort’

In totaal zullen 16 atleten deelnemen aan de reeks

Rauwe vleeseter 'Liver King' ontmaskert door MMA-kampioen

Rauwe vleeseter ‘Liver King’ ontmaskert door vechtkampioen

Liver King veroordeelde het gebruik van

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page