Ilias Ennahachi: Ik ben klaar om te slopen’ – Vechtsport Info
Home / Nieuws / KICKBOKS & MUAY THAI NIEUWS / Ilias Ennahachi: Ik ben klaar om te slopen’

Ilias Ennahachi: Ik ben klaar om te slopen’

Ilias Ennahachi (screenshot YouTube)

Het is zeker niet overdreven om te suggereren dat de Nederlands-Marokkaanse kickbokser Ilias Ennahachi een van de beste vechters is bij ONE Super Series. En dat pas na één gevecht!

De 23-jarige vechter heeft systematisch zijn weg gebaand door de kickbokswereld met een hele reeks hoogtepunt en knockouts, wat hem uiteindelijk een ONE Super Series-contract opleverde en de flyweight titel in zijn debuut in augustus. Iedere scepticus moest zich even achter de oren krabben en zijn mening bijstellen voor wat betreft Ennahachi optreden tijdens ONE: ‘Dreams of Gold’.

Hij kwam tegenover waarschijnlijk zijn sterkste tegenstander ooit te staan, de gevierde 20-jarige Thai vechter, Petchdam Gaiyanghadao. Ennahachi landde met bijna chirurgische precisie zijn bodyshots. wat uiteindelijk resulteerde in een technische knockout en de titelwinst voor Ennahachi.

Ennahachi vs Wenfeng

Ennahachi heeft nu zijn zinnen gezet op het gevecht met de Chinese vechter Wang Wenfeng. Beide vechters hebben al twee keer eerder tegen elkaar gevochten wat resulteerde in ieder een partij winst. Tijden ONE: ‘Age of Dragons’ zal Ennahachi zeker proberen de weegschaal in zijn voordeel te laten overhellen. Tijdens zijn eerste gevecht met Wenfeng, bij het 8-mans toernooi tijdens Kunlun Fight in mei 2017, verloor hij maar volgens Ennahachi was de jury bevooroordeeld, schrijft AsianMMA. Ennahachi wil ervoor zorgen dat dàt in het komende gevecht recht wordt gezet.

“Dit wordt de derde keer dat ik tegen hem vecht. Ik won de eerste keer, ik dacht dat ik de tweede keer ook won, maar daar dacht de jury anders over”, vertelt Ennahachi. “De derde keer zal ik laten zien dat ik veel beter ben dan Wenfeng. Iedereen weet dat en iedereen heeft dat kunnen zien. Deze keer ga ik me zeker niet inhouden.”

Beijing, 16 november ONE: AGE OF DRAGONS

Dat zijn onheilspellende woorden van Ennahachi. Tijdens hun eerste gevecht in 2014 in Nederland, won Ennahachi met unanieme beslissing na vier ronden. Het beslissende gevecht zal hoogstwaarschijnlijk plaats vinden in de in de Chinese hoofdstad. Ennahachi is compleet onverschrokken met het vooruitzicht om te vechten in de achtertuin van Wenfeng.

“Ik heb eerder in China gevochten en ik ben blij om weer in China te vechten”, legt Ennahachi uit. “De mensen daar zijn allemaal vechtsportliefhebbers, ik hoop de toeschouwers en bezoekers te entertainen, net als ik de laatste keer deed in Bangkok. Na mijn laatste gevecht ben ik veel zelfverzekerder geworden en train ik veel harder. Ik moet echt iedere ronde op mijn naam zetten en 100 procent geven.”

Titelgevecht

Over de dreigingen die Wenfeng heeft geuit maakt Ennahachi  zich niet druk. Hij is ervan overtuigd dat als hij zich aan zijn plan houdt met zijn unieke arsenaal aan shots, het allemaal gaat lukken. “In vergelijking met andere vechters bij ONE, zijn mijn mobiliteit en stijl heel anders. Je kunt me met niemand vergelijken.

Ik ben erg zeker van dit aanstaande gevecht omdat niemand harder traint dan ik. We zullen op de dag van het gevecht zien wat zijn sterke en zwakke kanten zijn. Ik heb al twee keer tegen hem gevochten en twee keer van hem gewonnen. Het maakt niet uit tegen wie ik vecht, ik moet ervoor zorgen dat de titel bij mij blijft.”

Bekijk ook

⚠️ Fury vs Joshua in gevaar: Wilder wint rechtszaak

Tyson Fury vs Anthony Joshua heeft een grote horde te overwinnen

Vader en zoon pakken tag-team WWE-titels

Afgelopen nacht stond er weer een WWE-paperview op het programma

📷 ‘Wonder Woman is ok’: 3e kind UFC-ster McGregor geboren

De McGregor-clan is nu een gezin van 5

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page