Home / Nieuws / KICKBOKS & MUAY THAI NIEUWS / Ilias Ennahachi: ‘Ik ben de echte kampioen, dat zal ik bewijzen ook’

Ilias Ennahachi: ‘Ik ben de echte kampioen, dat zal ik bewijzen ook’

Ilias Ennahachi: 'Ik ben de echte kampioen, dat zal ik vrijdag bewijzen'

Ilias Ennahachi verdedigd vrijdag in Singapore zijn ONE Championship vlieggewicht titel tegen de Thai Superlek Kiatmoo9. De Thai is redelijk nieuw in het kickboksen maar een geduchte Muaythai vechter. Toch heeft de Nederlands-Marokkaanse Ennahachi geen angst om zijn titel te verliezen.

Vrijdag wordt het bewijs volgens Ennahachi geleverd dat hij de echte kampioen is en dat kickboksen een ander spel is dan Muaythai. ,,“Ik denk dat we in het Nederlandse kickboksen completer zijn. Ik denk dat de Muaythai vechters meer gefocust zijn op de trappen, maar we zijn compleet met trappen, knieën en stoten. Als de Thaise vechters tegen kickboksen gaan vechten, moeten ze meer boksen”, zegt Ennahachi.

Nederlands kickboksen

De Nederlander is overtuigd dat zijn kickboks achtergrond hem een ​​voordeel zal opleveren, als hij in Singapore zijn titel verdedigt tegen voormalig Lumpinee-kampioen Superlek Kiatmoo9. Superlek heeft maar één keer een kickbokswedstrijd gehad. Het klinkt alsof Ennahachi het heeft gezien en hij klinkt niet overdreven bezorgd.

,,Ik heb een van de gevechten van Superlek gezien. Hij is een goede vechter, ONE Championship heeft alleen goede vechters, maar ik ben niet op hem gefocust. Ik concentreer me op mezelf. Op de dag van het gevecht kun je zien of mijn tegenstander een erg goede vechter is of niet”, aldus Ennahachi.

Bewijzen

Het boksen wordt het grootste probleem voor de Thai, die in de regel een tegenstander slopen door op de benen te concentreren. ,,Ik heb boksen, ik hoef niet alleen met trappen te vechten, maar ik denk dat het verschil is dat ik met mijn hoofd vecht. Ik denk veel in mijn gevechten”, zegt Ennahachi die zegt vrijdag te bewijzen dat hij de echte kampioen is.

Dit is pas het derde gevecht van Ennahachi bij ONE Championship. Hij kreeg meteen een titelkans bij zijn debuut in 2019 en veroverde deze. Sindsdien Ennahachi de vlieggewicht titel in zijn bezit en het lijkt r op dat Superlek Kiatmoo9 van rode huizen moet komen om deze af te snoepen van de Nederlands-Marokkaanse topvechter.

Bekijk ook

Zak aardappelen reden ontslag UFC’er Ottman Azaitar

Ottman Azaitar riskeerde veel voor een zak met piepers, zegt zijn manager. Azaitar werd ontslagen ...

Zo gaat YouTube ster pak slaag krijgen van MMA-kampioen (video)

Ben Askren, de voormalige ONE FC kampioen en UFC-vechter traint hard voor het aanstaande gevecht ...

Eikels: Zoontje (2) bekende UFC-vechter uit vliegtuig gezet

Cody Garbrandt, voormalig UFC-kampioen is zwaar pissed op Southwest Airlines. De vechter reisde met zijn ...

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page