Home / Nieuws / KICKBOKS & MUAY THAI NIEUWS / IFMA Muay Thai zet zich schrap voor een top 2019

IFMA Muay Thai zet zich schrap voor een top 2019

Muay Thai vechter Buakaw slaat tegenstander knock-out tijdens vriendschappelijk gevecht
Screenshot

De Internationale Federatie van Muaythai-amateurs maakt zich op voor een groot jaar met een aantal evenementen van wereldklasse op de kalender. De lijst bevat Arafura Games, Senior en Junior World Championships en nog veel meer.

“In 2019 is IFMA bezig met de voorbereiding van vele evenementen over de hele wereld, van nationale tot continentale tot internationale of multisport.

De hoofdkalender zal ook het begin zijn naar de weg naar de World Games 2021 in Birmingham Alabama (USA), met alle belangrijke evenementen die ook als kwalificatie dienen. “IFMA-atleten zullen opnieuw de kans krijgen om naar enkele van de mooiste delen van de wereld te reizen.,”luidt de aankondiging maandag.

Reeks evenementen

De aftrap is gepland van 2 tot 7 februari met “Muaythai Celebration and Activities” gehouden in de hoofdstad van het Koninkrijk Thailand. 6 februari markeert de World Muaythai Day ter ere van de Tiger King.

De Arafura Games 2019 lanceert een reeks evenementen die worden betwist in het formaat van Olympisch-systeemtoernooien. De competitie vindt plaats van 26 april tot 2 mei in Darwin, Australië.

Sport festival

“Muay Thai is een van de slechts twee niet-Olympische sporten op het programma. Aan het einde van de Arafura-Spelen begint de SportAccord Convention 2019 aan de Gold Coast, waar de Oceania Championships deel zullen uitmaken van het Sportfestival. “

IFMA Wereldkampioenschappen staan gepland van 18 tot 28 juli in Bangkok. Het evenement markeert een terugkeer van The Art of Eight Limbs to Thailand ter ere van HM the King’s Birthday-feesten.

IFMA

Het volgende evenement is World Martial Arts Masterships dat plaatsvindt in Cheongju, Korea. Muay Thai staat op de selectie als een van de twaalf wereldberoemde gevechtsporten die meedoen.

Daarnaast wordt IFMA Youth World Championships 2019 gehouden van 30 augustus tot 3 september in Antalya, Turkije.

Leden

“Meer dan 100 nationale kampioenschappen plus de vijf continentale kampioenschappen maken ook deel uit van de IFMA-agenda, om nog te zwijgen van de vele vergaderingen en conferenties waar IFMA deel van uitmaakt als lid van GAISF, IWGA, FISU …

De sociale programma’s en initiatieven met UNESCO, UN Women, Peace & Sport, Generations for Peace … en de IFMA-familie kijkt uit naar een vruchtbare en succesvolle 2019, “verklaarde IFMA-directeur Charissa Tynan.

Nominatie

Deze maand houdt de organisatie een campagne om de vertegenwoordiger van Muay Thai, de Russische Svetlana Vinnikova, te steunen die is genomineerd voor IWGA Athlete of the Year 2018.

Bekijk ook

Halsband tegen hersenletsel bij vechtsporters goedgekeurd (video)

CNN meldt dat een halsband, ontworpen om traumatisch hersenletsel te voorkomen, goedgekeurd is door de ...

Spuugzat: Glory kampioen Meksen is er helemaal klaar mee

Anissa Meksen de voormalige Superbantam gewicht kampioene bij GLORY Kickboxing, is er redelijk klaar mee. ...

Selfie verraad man die MMA-vechter vermoorde in sportschool

Marcos Antonio Alvarez (37), blijft hechtenis na te zijn beschuldigd van de moord op MMA-vechter ...

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page