Home / Nieuws / KICKBOKS & MUAY THAI NIEUWS / Hulpactie voor noodlijdende kickboks legende Branko Cikatić

Hulpactie voor noodlijdende kickboks legende Branko Cikatić

Hulpactie voor noodlijdende kickboks legende Branko Cikatić

Er is een Crowdfunding gestart voor de kickboks en Muaythai legende Branko Cikatić.

Cikatić is geen onbekende voor de hardcore Nederlandse kickboks fans, hij trainde onder andere onder de legendarische Thom Harinck van Chakuriki Gym uit Amsterdam, een van de grondleggers van het kickboksen in Nederland.

De Kroatische tijger zoals hij ook genoemd wordt, was ooit de eerste K-1 World Grand Prix Kampioen, hij versloeg onder andere de Nederlandse kickboks legende Ernesto Hoost. De K-1 staat nog steeds bekend om zijn harde kickboks partijen waar vechters op een avond meerdere keren in de ring stonden.

Bijna fataal

In 2018 werd Cikatić getroffen door een long embolie en kwam in het ziekenhuis terecht waar hij langdurig werd verzorgt. Hij liep naast de longembolie een ziekenhuisbacterie op die hem bijna fataal werd. Hij maakt een moeizaam herstel en heeft veel verzorging nodig.

KLIK HIER: voor de crowdfunding actie

Om Cikatić te ondersteunen heeft de Croatian Muaythai Federation een Crowdfunding actie opgestart waar geld wordt ingezameld voor zijn behoeften zoals voedsel, medicatie, speciale behandeling voor diverse wonden en gerichte revalidatie. Crowd funding acties zijn in de regel succesvol, zo werd er een gigantisch bedrag opgehaald voor de noodlijdende Nederlandse bokslegende Rudi Lubbers eerder dit jaar.

Bekijk ook

Cedric Doumbe: ‘Ik maak mij niet druk om Murthel Groenhart’

Afgelopen zaterdag verdedigde Cedric Doumbe met succes zijn GLORY weltergewicht titel tegen Alim Nabiev in Parijs.

Kickbokser Jaraya over verlies: ‘Wij gaan de beelden terugkijken’

Afgelopen zaterdag werd de partij gestopt tussen kickbokser Mohammed Jaraya en Stoyan Koprivlenski tijdens GLORY 66 Parijs.

Luis Tavares lijdt verlies: Veronica presentator vergist zich

Hij mikt op een titelgevecht bij GLORY, Rotterdams trots Luis Tavares, en die ligt nu om de hoek.