Hoe Muay Thai vechter Panpayak en zijn familie redde van de armoede Nieuws
Nieuws

Hoe Muay Thai vechter Panpayak en zijn familie redde van de armoede

Hoe Muay Thai vechter Panpayak en zijn familie redde van de armoede
Hoe Muay Thai vechter Panpayak en zijn familie redde van de armoede

Vandaag een mooi artikel door ONEfc bij FightNewsAsia over de 22-jarige Panpayak “The Angel Warrior” Jitmuangnon, die dankzij Muay Thai binnenkort zal vechten op globaal niveau. Hij overwon armoede en werd een martial artist van wereldniveau.

De meervoudig Muay Thai Wereld Kampioen heeft een indrukwekkend staat van dienst opgebouwd door jaren van hard trainen en zal bij ONE Super Series debuteren op vrijdag 7 december tijdens ONE: Destiny of Champions tegen WKA Europees Kampioen Rui Botelho uit Portugal.

Armoede

Het gezin met vier kinderen woonde in een eenkamerwoning in het zuiden van Bangkok in Samut Prakan. Moeder werkt in een plastic fabriek voor 9 US dollar per dag en vader voedde de kinderen op. Vader wilde graag dat zijn jongens aan sport deden, maar dat kost vaak geld, behalve bij Muay Thai, dan is het lichaam en een oude bokszak voldoende. Vader en moeder trainden hun eigen kinderen. Panpayak vocht zijn eerste partij op 8-jarige leeftijd en won 300 Baht (9 US $), een dagloon voor moeder.

Panpayaks gedrevenheid zorgde ervoor dat hij werd gevraagd voor gevechten door heel het land. Ze reisden door middel van overvolle, maar gratis treinvervoer van de overheid en sliepen bij de lokale gokkantoortjes. De druk op Panpayaks was hoog. Hij moest immers winnen, wilde hij een beter leven voor zijn familie.

Inzet wordt beloond

Maar de inzet loonde en toen Panpayaks 12 was ging het hele gezin wonen in de Jitmuangnon Gym in Nonthaburi, ten Noorden van Bangkok. Alle gezinsleden kregen een baan op de gym en de kinderen konden naar school. Dat was het begin van een beter leven voor het gezin.

Nu, tien jaar later is Panpayaks twee-divisie-Lumpinee Stadium Muay Thai Wereld Kampioen en twee-divisie Rajadamnern Stadium Muay Thai Wereld Kampioen met een record van 243-40-3.

Het hele uitgebreide artikel kunt u hier nog eens nalezen.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws