Hoe gevaarlijk is Badr rivaal Wrzosek voor de kickbokslegende? - Vechtsport Info
Home / Nieuws / KICKBOKS & MUAY THAI NIEUWS / Hoe gevaarlijk is Badr rivaal Wrzosek voor de kickbokslegende?

Hoe gevaarlijk is Badr rivaal Wrzosek voor de kickbokslegende?

Hoe gevaarlijk is Badr rivaal Wrzosek voor de kickbokslegende?

Badr Hari treft op 17 juli Arkadiusz Wrzosek tijdens Glory 78 in Ahoy, maar wie is de Pool eigenlijk en welk gevaar vormt hij voor Badr? Speelt leeftijd straks een rol of zal de ervaring van Badr hem helpen Wrzosek te weer staan?

Toen bekend werd dat Badr (36) tegenover Wrzosek (29) zou komen te staan stond half Polen op de banken van vreugde, zelden krijgt een vechter de kans om tegen een echte legende te staan. In zijn land is de Pool razend populair en niet alleen onder de kickboks fans, hij heeft wel iets van de Rico Verhoeven allure.

Wrzosek vocht twee keer eerder voor Glory, won een partij maar verloor in 2018 nog van de sterke Roemeen Benny Adegbuyi waar Badr in december 2020 van verloor. Kijkende naar het vecht record van de Pool welke zestien kickbokspartijen vocht en daar vijf van verloor, staat deze in schril contrast met die van Badr. Opgemerkt moet worden dat Wrzosek de helft van zijn wedstrijden won op knock-out of TKO.

Let op die combi’s

In de KO of TKO kan het gevaar liggen in de wedstrijd met Badr, echter licht het KO record van Badr rond de 92. Wrzosek die 7 jaar jonger is dan Badr traint inmiddels in Nederland bij Hemmers Gym, een van de top sportscholen in ons land waar grote kampioenen zoals Marat Grigorian hun thuis vinden. Insiders noemen het trainen bij Hemmers een slimme zet van Wrzosek, mede door de kennis van trainer Nick Hemmers en diens vader de legendarische Cor Hemmers.

Deze insiders zeggen ook dat de stoten combinaties van de Pool gecombineerd met diens kracht een potentieel gevaar voor Badr is. Echter is deze recentelijk overgegaan naar een andere gym en traint nu onder Said el Badaoui bij SB Gym waar de kampioenen niet meer te tellen zijn, een Badr een paar flinke zwaargewichten als training materiaal tegenover zich heeft.

Bekijk ook

UFC helpt Afghaanse MMA-vechters vluchten! ‘Taliban heeft nakijken’

De UFC heeft mede geholpen een aantal MMA-vechters uit de handen van de Taliban te blijven.

‘Tikkende tijdbom!’ Kickbokstalent (21) op weg naar de top

Dromenjagers maakte een kort docu onder leiding van Godwin Afriyie

Glory lanceert NFT-marktplaats voor vechtsporten

Glory Smacks wordt dit jaar gelanceerd

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page