Home / Nieuws / KICKBOKS & MUAY THAI NIEUWS / HET MOET: ‘Breng Tyrone Spong terug naar het kickboksen’

HET MOET: ‘Breng Tyrone Spong terug naar het kickboksen’

Tyron Spong (L) tegen Nathan Corbett (R) tijdens Glory 11: Chicago

Afgelopen week berichten wij over het feit dat topvechter Tyrone Spong een stap naar het kickboksen niet zou afwijzen.

De wereld heeft een held nodig, een veel gebezigde uitspraak, is Spong dit voor het kickboksen, zijn fans zijn er van overtuigd. Niet alleen de fans maar ook experts uit de kickboks wereld zien de top knokker graag terug in de kickboks ring.

Spong die een gigantische carrière achter zich heeft en qua leeftijd nog lang niet uitgerangeerd is met zijn 91 overwinningen in het kickboksen en een ware knock-out expert is, zou bij een terugkeer in de sport absoluut een gevreesd tegenstander zijn voor een Rico Verhoeven en Badr Hari.

Tyrone kan het fixen

In zijn tijd bij GLORY Kickboxing verloor hij alleen van Gokhan Saki in 2014 met een zware beenblessure. Daarna stapte hij over naar het boksen waar hij sinds 2015 ruim 14 prof wedstrijden vocht en ongeslagen is. Hij claimde in 2017 de WBC Latino zwaargewicht titel, in 2018 volgde hij daar de WBO Latino zwaargewicht titel aan toe, en verdedigde deze tot tweemaal toe met succes.

In een interview met EPIC/MMA op woensdag antwoordde Spong op de vraag tegen wie hij bij GLORY zou willen vechten, dat die zowel Rico Verhoeven of Badr Hari zou kunnen zijn. Ook zei hij dar zeker klaar voor te zijn. Het artikel is sindsdien duizenden keren gelezen en reacties van fans bleven dan ook niet uit.

“Breng Tyrone terug naar GLORY, de pit is uit de zwaargewicht divisie, het wordt tijd dat Rico een waardige tegenstander krijgt,”aldus een van de reacties. “Badr of Rico het maakt niet uit beiden zijn geen partij voor Spong, het zou het vuur bij GLORY zeker terug brengen, het moet. “

Bekijk ook

DJ Bram Krikke krijgt pak slaag van kickbokser Luis Tavares

Een kickbokser uitdagen is niet slim. Hem uitschelden erbij in gezelschap van zijn trainer al ...

VERBAASDE REACTIES OP BRIEF GLORY KICKBOXING: ‘En wij dan’

Zaterdag verstuurde GLORY Kickboxing een brief aan haar vechters. Inhoud een positief bericht met als ...

Jorge Masvidal vs Kamaru Usman tijdens UFC 251 op 11 juli

Gilbert Burns viel wegens een coronavirus besmetting uit voor UFC 251. Een vervanger lijkt echter ...