Het grootste kickboks gevecht ooit heeft een datum
Home / Nieuws / KICKBOKS & MUAY THAI NIEUWS / Het grootste kickboks gevecht ooit heeft een datum

Het grootste kickboks gevecht ooit heeft een datum

Een van de grootste sterren van de K-1 zal eindelijk een van de beste talenten in het kickboksen ontmoeten. Tenshin Nasukawaza zal op 22 juni Takeru Segawa treffen in de ring bij het Japanse RIZIN.

Voor het grote publiek zullen de namen van Tenshin Nasukawaza en Takeru Segawa niet als bekend klinken. Toch werd de 23-jarige Tenshin wereldnieuws toen hij in een controversiële bokswedstrijd verloor van bokslegende Floyd Mayweather jr, op 31 december 2019 (lees verder onder video).

Rizin CEO en voormalig brein achter PRIDE FC, Nobuyuki Sakakibara maakte op gisteren bekend dat Tenshin tegen Takeru in juni 2022 zal plaatsvinden. Beiden maakten naam als sterren in het Japanse kickboks circuit en ver daarbuiten in het verlengde van de bekende K-1 waar grote Nederlandse namen vochten zoals Ernesto Hoost en Peter Aerts.

Het gevecht dat moet zijn

Zowel Tenshin als Takeru vochten op een gewicht van 55 kg en leek een gevecht dichtbij. Op de een of andere manier leek die strijd echter nooit van de grond te komen. Takeru heeft zijn carrière bijna volledig beperkt tot het K-1-podium, terwijl Tenshin zijn succes in Rise overbrugde naar een consistente plek in het MMA bij Rizin (lees meer onder tweet).

Toch voelde het bijna alsof dit een gevecht was dat nooit zou plaatsvinden. Ervan uitgaande dat alles volgens plan verloopt, zal het gevecht plaatsvinden op 58 kg. Dat vereist wat extra gewichtsbeheersing van Takeru, die sinds 2018 op 60 kg vecht.

Bekijk ook

Boksicoon Tyson Fury’s coach onthult reden pensionering kampioen

Fury is vastbesloten om door te gaan met trainen

‘100 miljoen!’ Sexy model gaat boksen na verliezen rechtszaak tegen Kardashians

Blac Chyna gaat vechten in bokswedstrijd voor beroemdheden

‘Bruce Lee McGregor’s’ nieuwste boksvideo bekritiseerd: ‘Niet geloofwaardig’

Ook vergelijkt McGregor zich met Bruce Lee, iets wat niet goed valt

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page