Het grootste kickboks gevecht ooit heeft een datum Kickboks & Muay Thai Nieuws
Kickboks & Muay Thai Nieuws

Het grootste kickboks gevecht ooit heeft een datum

Het grootste kickboks gevecht ooit heeft een datum

Voor het grote publiek zullen de namen van Tenshin Nasukawaza en Takeru Segawa niet als bekend klinken. Toch werd de 23-jarige Tenshin wereldnieuws toen hij in een controversiële bokswedstrijd verloor van bokslegende Floyd Mayweather jr, op 31 december 2019 (lees verder onder video).

Rizin CEO en voormalig brein achter PRIDE FC, Nobuyuki Sakakibara maakte op gisteren bekend dat Tenshin tegen Takeru in juni 2022 zal plaatsvinden. Beiden maakten naam als sterren in het Japanse kickboks circuit en ver daarbuiten in het verlengde van de bekende K-1 waar grote Nederlandse namen vochten zoals Ernesto Hoost en Peter Aerts.

Het gevecht dat moet zijn

Zowel Tenshin als Takeru vochten op een gewicht van 55 kg en leek een gevecht dichtbij. Op de een of andere manier leek die strijd echter nooit van de grond te komen. Takeru heeft zijn carrière bijna volledig beperkt tot het K-1-podium, terwijl Tenshin zijn succes in Rise overbrugde naar een consistente plek in het MMA bij Rizin (lees meer onder tweet).

Toch voelde het bijna alsof dit een gevecht was dat nooit zou plaatsvinden. Ervan uitgaande dat alles volgens plan verloopt, zal het gevecht plaatsvinden op 58 kg. Dat vereist wat extra gewichtsbeheersing van Takeru, die sinds 2018 op 60 kg vecht.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws