Het grimmige verleden van het Nederlandse kickboksen Nieuws
Nieuws

Het grimmige verleden van het Nederlandse kickboksen

Het grimmige verleden van het Nederlandse kickboksen
Het grimmige verleden van het Nederlandse kickboksen

Inmiddels is het kickboksen in Nederland uit het grijze circuit geklommen, toch kende het een grimmig verleden.

In de beginjaren van kickboksen in Nederland raakten een aantal vechters betrokken bij criminele activiteiten. Frank van Gemert schreef hier een studie artikel over die in 2019 verscheen, daar wordt in beschreven hoe de begin jaren van de inmiddels meer dan populaire sport er uit zagen.

Literatuur richt zich meestal op sociaal leren, maar omdat de binnenstad van Amsterdam in de jaren tachtig een specifieke setting biedt, beschrijft dit artikel met name een historisch proces. Samengesteld door gegevens uit interviews, observaties en verschillende documenten.

De boven en onderwereld

Wie waren deze kickboksers? Waar kwamen ze in de criminele kringen? Waarom gingen ze mee met wat daar gebeurde? Het blijkt dat succesvolle vechters gemakkelijk in contact kwamen met mensen uit de onderwereld.

KLIK HIER>> VOOR HET STUDIE ARTIKEL VAN FRANK VAN GEMERT

Dit terwijl ze elkaar ontmoetten in de sportscholen en in het nachtleven waar veel vechters als uitsmijters werkten. In een vriendelijke sfeer waren de risico's van verleiding moeilijk te herkennen voor onervaren kickboksers........

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws