Home / Nieuws / KICKBOKS & MUAY THAI NIEUWS / Hedsy Gerges: ‘GLORY Kickboxing betaal mijn verdomde winstbonus’

Hedsy Gerges: ‘GLORY Kickboxing betaal mijn verdomde winstbonus’

Hesdy Gerges: 'ik overwoog te stoppen met vechten'

Hij is definitief vrijgesproken van doping gebruik in zijn wedstrijd tegen Badr Hari, Hesdy Gerges.

Via een Instagram post op zaterdag maakte Gerges bekend dat de termijn om in beroep te gaan tegen de doping zaak en de uitspraak, inmiddels is verlopen. Zowel de Dopingautoriteit als GLORY Kickboxing is niet tegen de vrijspraak van Gerges in beroep gegaan.

ZIE OOK >> Hesdy Gerges eist rectificatie na vrijspraak in doping affaire

Gerges en Badr stonden in maart 2018 tegenover elkaar in Rotterdam Ahoy, Badr werd uiteindelijk aangewezen als winnaar. Echter werd Gerges later vrijgesproken nadat deze met bewijzen kwam dat er niet toegelaten middelen in zijn voeding supplementen waren geconcludeerd en de vechter niet bewust doping had gebruikt.

Vrijspraak

Badr kreeg een schorsing opgelegd na de constatering van doping. Gerges claimt nu de winst van de partij aangezien hij niets had gebruikt. In de post op Instagram wint hij er dan ook geen doekjes om en eist gerechtigheid en een winst bonus. Hij zegt dan ook:

“28 augustus was de laatste dag dat de dopingautoriteiten en GLORY Kickboxing in beroep konden gaan tegen mij vrijspraak in de dopingzaak. Dit gebeurde niet, dus ik ben officieel vrijgesproken en kreeg geen straf. Last man standing! Fuck jullie allemaal! Betaal me mijn verdomde winst bonus! “

Overstap

Of GLORY alsnog een bedrag gaat uitkeren aan Gerges is niet duidelijk. Gerges is inmiddels niet meer verbonden aan GLORY en tekende een contract bij het Amerikaanse Bellator MMA, zijn eerst volgende gevecht is tijdens Bellator Milaan op 12 oktober tegen Dragos Zubco.

Hedsy Gerges: 'GLORY Kickboxing betaal mijn verdomde winst bonus'

Bekijk ook

Nederlandse kickbokser in ‘9 minuten gevecht zonder jury’

De bekende Nederlands-Congolese kickbokser Chris Ngimbi, staat 27 oktober voor een grote uitdaging.

Gruwelijke armbreuk leidt tot zware knock-out (video)

Dat vechtsporten niet onderschat moeten worden, blijkt uit het Muaythai gevecht tussen de Thaise vechters Kingsanglek en Salatan.

Kickboks legende Peter Aerts: ‘Vriendjespolitiek bij GLORY’

Hij is een van de grootste kickboks legendes ter wereld, Peter Aerts en hij steekt zijn mening niet onder stoelen of banken als het om de sport gaat.