HAAT: Kickboksers weigeren te vechten tijdens WK Nieuws
Nieuws

HAAT: Kickboksers weigeren te vechten tijdens WK

HAAT: Kickboksers weigeren te vechten tijdens WK
HAAT: Kickboksers weigeren te vechten tijdens WK

Jordaanse en Iraanse kickboksers weigerde afgelopen week te vechten tegen Israëlische tegenstanders op het wereldkampioenschap.

Het incident van woensdag was een zeldzaam geval van een Jordaanse atleet die een Israëlische tegenstander boycot, een verdere indicatie van verslechterende bilaterale banden tussen de landen, 25 jaar nadat ze een vredesovereenkomst hadden ondertekend. Jordaanse koning Abdullah II zei onlangs dat de relaties op een " dieptepunt" lagen.

Ameer Asad, een 22-jarige kickbokser uit de Arabische Israëlische stad Jatt, neemt momenteel deel aan het WAKO-kampioenschap van de World Association of Kickboxing Organisations (Turkije) in de gewichtsklasse van minder dan 74 kilogram. De Europese kampioen van 2018 zou woensdag tegen een tegenstander uit Jordanië moeten vechten, maar de atleet kwam nooit opdagen voor de wedstrijd.

Verboden te vechten

In zijn volgende wedstrijd, de kwartfinale, zou Asad de Iranese Morteza Godarzi ontmoeten, die op dezelfde manier kwam opdagen. "Er zou geen politiek in de sport moeten zijn," vertelde Asad. "We komen om te vechten als atleten." Hij zei dat hij niet tevreden was met twee winsten op rij omdat zijn tegenstanders niet kwamen opdagen en dat hij liever had gewonnen door te vechten.

Iran erkent Israël niet als een land en Iraanse sportteams voeren al tientallen jaren een beleid om niet tegen Israëliërs te vechten. Iraanse paspoorten herinneren houders vetgedrukt eraan dat ze "niet gerechtigd zijn om naar bezet Palestina te reizen." Vorige maand legde de Internationale Judofederatie (IJF) Iran voor onbepaalde tijd een verbod op om mee te doen aan judo toernooien, vanwege de weigering van het land om Israëlische tegenstanders onder ogen te zien.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws