HAAT: Kickboksers weigeren te vechten tijdens WK – Vechtsport Info
Home / Nieuws / KICKBOKS & MUAY THAI NIEUWS / HAAT: Kickboksers weigeren te vechten tijdens WK

HAAT: Kickboksers weigeren te vechten tijdens WK

Ophef: 'kickboks en Muay Thai' verbod in Canada

Jordaanse en Iraanse kickboksers weigerde afgelopen week te vechten tegen Israëlische tegenstanders op het wereldkampioenschap.

Het incident van woensdag was een zeldzaam geval van een Jordaanse atleet die een Israëlische tegenstander boycot, een verdere indicatie van verslechterende bilaterale banden tussen de landen, 25 jaar nadat ze een vredesovereenkomst hadden ondertekend. Jordaanse koning Abdullah II zei onlangs dat de relaties op een ” dieptepunt” lagen.

Ameer Asad, een 22-jarige kickbokser uit de Arabische Israëlische stad Jatt, neemt momenteel deel aan het WAKO-kampioenschap van de World Association of Kickboxing Organisations (Turkije) in de gewichtsklasse van minder dan 74 kilogram. De Europese kampioen van 2018 zou woensdag tegen een tegenstander uit Jordanië moeten vechten, maar de atleet kwam nooit opdagen voor de wedstrijd.

Verboden te vechten

In zijn volgende wedstrijd, de kwartfinale, zou Asad de Iranese Morteza Godarzi ontmoeten, die op dezelfde manier kwam opdagen. “Er zou geen politiek in de sport moeten zijn,” vertelde Asad. “We komen om te vechten als atleten.” Hij zei dat hij niet tevreden was met twee winsten op rij omdat zijn tegenstanders niet kwamen opdagen en dat hij liever had gewonnen door te vechten.

Iran erkent Israël niet als een land en Iraanse sportteams voeren al tientallen jaren een beleid om niet tegen Israëliërs te vechten. Iraanse paspoorten herinneren houders vetgedrukt eraan dat ze “niet gerechtigd zijn om naar bezet Palestina te reizen.” Vorige maand legde de Internationale Judofederatie (IJF) Iran voor onbepaalde tijd een verbod op om mee te doen aan judo toernooien, vanwege de weigering van het land om Israëlische tegenstanders onder ogen te zien.

Bekijk ook

Video: Publiek knokt er op los bij UFC 262 wedstrijd

Op de tribunes van het Toyota Center braken gevechten uit,

KRAK: Andre Muniz BREEKT arm van Ronaldo Souza op UFC 262

Ronaldo Souza kon met een gebroken arm naar huis afgelopen nacht

Zelfmoord bekende Thaibokser die 200 gevechten had in de ring

De Thaibokser nam naar verluidt zijn eigen leven

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page