Home / Nieuws / KICKBOKS & MUAY THAI NIEUWS / Groei: Thai, Kickboksen en MMA op Curaçao

Groei: Thai, Kickboksen en MMA op Curaçao

Gideon Jonker is 38 jaar, half Moluks, en is 9 jaar geleden naar Curaçao geëmigreerd, het geboorteland van zijn vrouw.

Hij werkte in het begin op het eiland in de financiële dienstverlening (hedge funds industrie) en gaf in zijn vrije tijd les bij martial arts gym Baas Sports.

Gideon trainde in Nederland pas vanaf zijn 21ste bij Matuari Gaya Tulis in Amsterdam-Oost en maakte zijn debuut in de ring op 31 jarige leeftijd. In totaal stond hij vier keer in de ring, waarvan 2 keer amateur boksen en 2 keer K-1. Hij is van mening dat het vooral niet zijn ringervaring is die hem nu heden ten dage een goede leraar heeft gemaakt.

Succes & tegenslag

In 2015 besloot de ambitieuze Gideon zich full time te focussen op de vechtsport en zijn eigen opgerichte gym, die hij in 2014 samen startte met een partner. Een gym waar de focus niet lag op fitness, maar op kickboksen en andere vechtsporten. Zijn financiële achtergrond bleek hierbij een voordeel te zijn en hij legde zich in eerste instantie toe op management, sales en marketing terwijl zijn partner les gaf in de verschillende vechtsport disciplines.

Het bleek een groot succes te zijn op het eiland. Hij ontpopte zich als promotor en organiseerde vechtsportevenementen op 27 mei 2017 met als main event Redouan Cairo tegen de Venezolaan Carlos Salazar en op 9 oktober 2018.

IMMARTIAL – Athlete Centre

Maar aan de succesvolle samenwerking met zijn zakenpartner kwam een einde, en uiteindelijk werd Gideon- naar eigen zeggen – door zijn partner uit de gym ‘gekocht’. Hij hield zich tot en met eind juli 2019 bezig met personal training in een gehuurde opslagruimte.

Ondertussen liet hij vanaf 2018 samen met zijn vrouw een 500m2 groot pand bouwen waar in augustus van dit jaar IMMARTIAL – Athlete Centre officieel de deuren zal openen.

Uitdagende omstandigheden

In het Functional Training gedeelte van IMMARTIAL, zal de focus worden gelegd op performance enhancement en veel circuit trainingen. Dit alles zonder de bekendere fitness apparaten, maar veelal door onder andere free-weights, en bodyweight. IMMARTIAL – Athlete Centre zal ook als thuisbasis fungeren voor zowel binnenlandse als buitenlandse vechters tijdens wedstrijdvoorbereiding met uitdagende omstandigheden, dus bijvoorbeeld geen airco.

Er zal een combo worden aangeboden van killer workouts met daarnaast een juiste dosis relaxing (lees: beach time). Naast groepstrainingen zijn er personal training sessies mogelijk van allerlei disciplines, waaronder Grappling en BJJ in samenwerking met Medina Grappling Association onder leiding van de enige zwarte bander op het eiland, Sensei Chris Tjon.

HONOR Fight League

Volgens Gideon zal IMMARTIAL – Athlete Centre er voor zorgen dat het aantal wedstrijdvechters zal toenemen op het eiland er er meer vechtsportevenementen zullen worden georganiseerd. Samen met HONOR Fight League en Monster Energy wordt om de twee maanden na de opening een HONOR Fight Night georganiseerd en pakt hij ook zijn promotor leventje weer op.

Thai/Kickboksen en MMA op Curaçao

Op Curaçao en de omringende eilanden is volgens Gideon veel potentie, ook voor wat betreft vechtsporten. UFC is er enorm populair en menig (sports)bar profiteert van de grote gevechten. Hij is ook penningmeester van de boksbond en organiseert minstens 2 x per jaar een boks evenement, maar ook wil hij als promotor en eigenaar van IMMARTAL – Athlete Centre een steentje bijdragen aan het meer op de kaart zetten van Thai/Kickboksen en MMA in Curaçao.

Hij hoopt dat iemand van het eiland ooit zal doorbreken op het hoogste niveau en dan is het niet belangrijk uit welke gym de vechter komt. Wel hoopt hij dat iedere potentiële kampioen in aanraking is gekomen met HONOR Fight League of IMMARTIAL – Athlete Centre.

Wordt vervolgd…

Bekijk ook

Muaythai, ultieme training voor lichaam en geest

Afbeelding van abdurraouf ramesh abdullah via Pixabay Heb je ooit een te dikke Muaythai-vechter gezien? ...

Chico Martinez: “Ik maak niet weer dezelfde fout!”

Tijdens Enfusion in Eindhoven staat een knaller van een veteranen gevecht op de rol

Olympisch Muay Thai Gala in Nederland

The Art of Muay Thai, Eersel (foto: Mike Tomale) Zaterdag 30 november 2019 organiseerden Tiger ...

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page