Glory's Luis Tavares komt zaterdag om te slopen: '9 maanden zijn te lang'
Home / Nieuws / KICKBOKS & MUAY THAI NIEUWS / Glory’s Luis Tavares komt zaterdag om te slopen: ‘9 maanden zijn te lang’

Glory’s Luis Tavares komt zaterdag om te slopen: ‘9 maanden zijn te lang’

Glory's Luis Tavares komt zaterdag om te slopen: '9 maanden zijn te lang'

Luis Tavares vecht zaterdag op Glory Rivals 1 tegen de Fransman en meervoudig kampioen, Florent Kaouachi. De wedstrijd zal de headliner zijn in het eerste gezamenlijke event met vechtsport organisatie Enfusion in Alkmaar.

Fans die zaterdag gratis live online mee kunnen kijken naar het gevecht tussen Tavares en Kaouachi kunnen vuurwerk verwachten. Voor de Rotterdammer is het de eerste keer sinds 9 maanden dat hij de ring weer betreedt.

Titelgevecht

,,Ik wist niet dat het al negen maanden was, maar het trainingskamp was iets zwaarder dan normaal omdat ik in maart voor de wereldtitel zou vechten”, zegt Tavares gisteren. Zijn geplande titelgevecht met kampioen Artem Vakhitov ging niet door vanwege de oorlog in Oekraïne. Tavares vonde het niet kunnen om tegen. de Rus te vechten terwijl diens land de oorlog gestart was.

Maar Zaterdag is het dan zover en Tavares maakt geen grappen. ,,Je kunt vuurwerk verwachten, weet je. Het is te lang geleden, zoals ik al eerder zei, bijna negen maanden zonder slag of stoot. Ik heb mijn reet eraf getraind voor het titelgevecht. Er is een beetje frustratie opgebouwd vanwege de annulering van het eerdere gevecht. Dus aanstaande zaterdag mag ik eindelijk weer de ring in, en ja, en doen waar ik het meest van hou.”

Slordige dekking

Over zijn tegenstander is Tavares duidelijk: “Nou, eerst en vooral, hij is een, hij is een goede vechter. Hij houdt ervan om veel te clinchen. Dus hij is een lange, slanke vechter, hij gebruikt zijn kicks graag, maar ja, bij de slanke vechters zie ik veel gaten die ik ook bij hem zag”, zegt Tavares.

,,Dus daar wil ik komende zaterdag gebruik van maken, ja. Naar mijn mening heeft hij een beetje een slordige dekking. Maar aan de andere kant, ja, ik zag in zijn gevechten dat wanneer hij geslagen wordt, hij altijd voor de aanval gaat, dus dat moet je ook in gedachten houden.

,,Maar ik ben volledig voorbereid, ja, ik ben me volledig bewust van mijn vaardigheden en ik denk, ja, ik zal deze zaterdag een show geven”, aldus Tavares.

Bekijk ook

Transmeisje straft bullebak met grote mond af: 'Yo b*tch' (video)

Transmeisje straft bullebak met grote mond af: ‘Yo b*tch’ (video)

Dat transmeisjes ook kunnen vechten blijkt wel uit een video die viraal gaat op social media.

UFC-kampioen Ngannou geeft datum voor zijn comeback

UFC-kampioen Ngannou geeft datum voor zijn comeback

Francis Ngannou UFC-zwaargewicht kampioen sluit de mogelijkheid om tegen het einde van het jaar terug te keren naar de UFC niet volledig uit

Kickbokser Mickael Palandre trapt rivaal door touwen ring! 'Harde landing'

Kickbokser trapt rivaal door touwen ring! ‘Harde landing’ (video)

Mickael Palandre trapte zijn tegenstander de Egyptenaar Taha El Mekarem zo hard afgelopen zaterdag

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page