Glory titelgevecht Tavares met Rus in gevaar! 'Plan B in werking' Kickboks & Muay Thai Nieuws
Kickboks & Muay Thai Nieuws

Glory titelgevecht Tavares met Rus in gevaar! 'Plan B in werking'

Glory titelgevecht Tavares met Rus in gevaar! 'Plan B in werking'

Luis Tavares houdt er rekening mee dat zijn titelgevecht tegen de Rus Artem Vakhitov niet door zou kunnen gaan. De oorlog tussen Rusland en Oekraïne lijkt daar debet aan.

Eerder melden wij al dat de Russische kampioen Vakhitov wel eens getroffen zou kunnen worden door een sanctie. Daar lijkt het steeds meer naar toe te gaan nu wereldwijd atleten uit Rusland worden geweerd. Al zouden politiek en sport gescheiden moeten zijn, lijkt de bloederige oorlog dit te veranderen.

Tavares die graag voor de titel zou vechten begrijpt dat de huidige situatie het gevecht kan dwarsbomen. ,,Ik keur oorlog sowieso af. Ik ben er fel tegenstander van en wat er in Oekraïne gebeurt is niet oké", zegt Tavares. ,,Gezien de situatie in de wereld begrijp ik dat het misschien niet door kan gaan.”

Wie durft

Glory blijkt bezig met een plan B, volgens een insider zou het ook niet passen als de organisatie wel een Rus invliegt, terwijl de internationale sportwereld deze niet toelaten. Glory is op zoek naar een vervangende tegenstander die tegen Tavares de ring in zou willen, geen gemakkelijke taak.

De Rotterdammer zegt; „Ik heb erg goed contact met Glory over de situatie. Zij houden mij op de hoogte en ze gaan met een oplossing komen. Binnen mijn gewicht is er op korte termijn niemand beschikbaar. Niemand wil tegen me vechten, dus dat wordt lastig. Toch heb ik wel vertrouwen in Glory en dat ík in ieder geval zal vechten 19 maart.”

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws