Glory-titel Rico Verhoeven in gevaar? 'Druk opgevoerd'
Home / Nieuws / KICKBOKS & MUAY THAI NIEUWS / Glory-titel Rico Verhoeven in gevaar? ‘Druk opgevoerd’

Glory-titel Rico Verhoeven in gevaar? ‘Druk opgevoerd’

Glory-titel Rico Verhoeven in gevaar? 'Druk opgevoerd'

Rico Verhoeven (33) de Glory Kickboxing wereldkampioen, zal dit jaar niet meer in actie komen om zijn titel te verdedigen. Wel vecht hij op zijn eigen event Hit it, volgens de regels moet de kampioen binnen een jaar zijn titel verdedigen, anders zou deze vacant komen.

De laatste wedstrijd die Rico Verhoeven vocht was tegen Jamal Ben Saddik in oktober 2021. De beelden van de heftige wedstrijd en de zware oogblessure van Verhoeven staan nog vers in het geheugen gegrift. Juist de blessure van de kampioen lijkt nu parten te spelen en kon de koning van het kickboksen zijn titel niet eerder verdedigen dit jaar. Wel vecht Verhoeven op 29 oktober op zijn eigen event. ,,Zijn herstel heeft langer nodig dan verwacht en gehoopt”, zei Verhoevens manager Karim Erja in april.

Badr Hari en Alistair Overeem

Op 8 oktober is Glory Collision 4, waar Badr Hari en Alistair Overeem die zijn langverwachte debuut maakt bij de organisatie tegen elkaar de ring in gaan. Verhoeven vecht daar dus niet maar enekel weken later wel met toestemming van Glory. ,,Dit is bij de laatste onderhandelingen zo meegenomen in het contract”, aldus het management van Verhoeven. Overigens zou het evenement van Verhoeven al veel eerder plaats hebben gevonden, zei het niet dat de Coronapandemie roet in het eten gooide.

Volgens de regels van het overgrote deel van de vechtsportorganisatie’s moet een kampioen binnen een jaar zijn titel verdedigen. Gebeurt dit niet dan komt deze vacant. Ook bij Glory geldt deze regel; ,,De kampioen is verplicht zijn titel minimaal één keer per jaar te verdedigen als er een officieel aanbod tot titelverdediging wordt gedaan. Als er een officieel aanbod voor titelverdediging wordt gedaan en de kampioen kan de titel niet binnen een jaar verdedigen, kan deze vacant worden.”

Druk opgevoerd

Volgens het AD zegt Glory CEO Scott Rudmann; ,,Glory heeft regels en die zijn dat elke kampioen zijn titel binnen een jaar moet verdedigen, anders komt die vacant”, zegt Rudmann. ,,Rico vocht voor het laatst in oktober 2021. Hij is een geweldige kampioen, ongeslagen voor vele jaren en één van de grootste kickboksers ooit. Hij ontwikkelt zijn carrière ook buiten de ring, met acteren en andere bezigheden, maar we zijn er zeker van dat we hem snel genoeg in de ring terugzien.”

Ondertussen azen een aantal zwaargewichten op de titel van Verhoeven zoals Antonio Plazibat wiens team de druk opvoert naar een gevecht. ,,Plazibat is kandidaat nummer 1 en daagde Rico ook uit, waarop Rico reageerde. Misschien zorgt het herstel van Rico’s oogblessure ervoor dat hij snel zijn titel kan verdedigen”, aldus Rudmann. Het zal moeten blijken wat Glory zal doen want volgens haar eigen regels zou Verhoeven’s titel vacant moeten komen na oktober.

Bekijk ook

Klappen na uitdagen pakketbezorger! 'plat op z'n muil! (video)

Klappen na uitdagen pakketbezorger! ‘plat op z’n muil! (video)

Pakketbezorgers hebben het al zwaar, vaak krijgen de hardwerkende koeriers maar 1 euro per pakketje.

Overeem: 'Voor Badr is het alles of niets deze keer'

Overeem: ‘Voor Badr is het alles of niets deze keer’

Alistair Overeem stond vandaag ook in oog met Badr Hari tijdens de eerste persconferentie voor hun aanstaande gevecht op 8 oktober dit jaar.

Badr Hari belooft hels gevecht tegen Overeem: 'Bereidt te sterven'

Badr Hari belooft hels gevecht tegen Overeem: ‘Bereidt te sterven’ (video)

Badr Hari zal op 8 oktober het beste van zichzelf geven in zijn gevecht tegen Alistair Overeem op Glory collision 4.

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page