Glory stelt geschrokken kickboks fans gerust: 'Nieuwe veiligheidsmaatregelen rondom events'
Home / Nieuws / KICKBOKS & MUAY THAI NIEUWS / Glory stelt geschrokken kickboks fans gerust: ‘Nieuwe veiligheidsmaatregelen rondom events’

Glory stelt geschrokken kickboks fans gerust: ‘Nieuwe veiligheidsmaatregelen rondom events’

Glory stelt geschrokken kickboks fans gerust: 'Nieuwe veiligheidsmaatregelen rondom events'

Glory Kickboxing kondigde afgelopen weekend twee komende evenementen aan. Geen exacte datums nog maar het wordt deze zomer en ergens in oktober. Ook zijn er extra veiligheidsmaatregelen die getroffen gaan worden om escalaties zoals bij Glory 80 in Hasselt eerder dit jaar te voorkomen.

De schokkende beelden van rellende Hooligans, die volgens Glory georganiseerd te werk gingen (Bron AD.nl), verstoorde het Glory 80 kickboks evenement. Vechten, smijten met losstaande stoelen veroorzaakte een grote schok bij de aanwezige fans. Hierdoor werd het evenement ter plekke afgelast.

Scott Rudmann CEO van Glory zegt dat de organisatie er op vertrouwd dat fans “begrijpen dat ze veilig naar een Glory-evenement kunnen, zeker met onze nieuwe veiligheidsmaatregelen”, aldus Rudmann. Die ook zegt liever naar de toekomst te kijken dan naar het verleden. Welke nieuwe maatregelen er worden genomen wil Rudmann niet zeggen.

Niet alles op orde

,,Er komen nog meer maatregelen, maar die houden we nog even stil om er zo zeker van te zijn dat ze effectief zijn.” In Hasselt liet de beveiliging te wensen over, ‘op een bepaald moment gingen de deuren gewoon open en konden fans doorlopen’, melden fans. Normaliter wordt er gefouilleerd aan de deur wat nu ook niet het geval was (lees verder onder video).

Niet alleen Glory kampt met dit probleem wat met de nieuwe maatregelen verleden tijd zullen zijn. Er komen geluiden naar buiten dat bij een aantal lokale kickboks evenementen de boel niet op orde is. Zo worden er fakkels afgestoken en zijn er kleine vecht partijtjes tussen rivaliserende fans vastgesteld. Ook daar is nog winst te behalen. Voorlopig kunnen de fans weer met een gerust gevoel de Glory events gaan bezoeken.

Bekijk ook

Heftig! Woeste fans slaan MMA-vechter in elkaar: Rivaal doet doodleuk mee (video)

Heftig! Fans slaan vechter in elkaar: Rivaal doet doodleuk mee (video)

Srikant Sekhar, die naar verluidt werd aangevallen door de Afghaanse vechter Abdul Azim Badakshi en diens fans afgelopen vrijdag is zwaar gewond geraakt.

Meisje (12) verslaat 24-jarige in MMA-gevecht! '100 wedstrijden teveel'

Meisje (12) verslaat 24-jarige in MMA-gevecht! ‘100 wedstrijden teveel’

Er was hevige controverse toen de 24-jarige vrouwelijke MMA-vechter Momoko Yamazaki werd gematcht tegen het 12-jarige meisje Momo Shimizu.

Live kijken naar kickbokslegende Buakaw's comeback op 6 juli? 'Zo doe je dat'

Live kijken naar kickbokslegende Buakaw’s comeback op 6 juli? ‘Zo doe je dat’

Buakaw Banchamek maakt een comeback.

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page