Glory stelt geschrokken kickboks fans gerust: 'Nieuwe veiligheidsmaatregelen rondom events' Kickboks & Muay Thai Nieuws
Kickboks & Muay Thai Nieuws

Glory stelt geschrokken kickboks fans gerust: 'Nieuwe veiligheidsmaatregelen rondom events'

Glory stelt geschrokken kickboks fans gerust: 'Nieuwe veiligheidsmaatregelen rondom events'

Glory Kickboxing kondigde afgelopen weekend twee komende evenementen aan. Geen exacte datums nog maar het wordt deze zomer en ergens in oktober. Ook zijn er extra veiligheidsmaatregelen die getroffen gaan worden om escalaties zoals bij Glory 80 in Hasselt eerder dit jaar te voorkomen.

De schokkende beelden van rellende Hooligans, die volgens Glory georganiseerd te werk gingen (Bron AD.nl), verstoorde het Glory 80 kickboks evenement. Vechten, smijten met losstaande stoelen veroorzaakte een grote schok bij de aanwezige fans. Hierdoor werd het evenement ter plekke afgelast.

Scott Rudmann CEO van Glory zegt dat de organisatie er op vertrouwd dat fans "begrijpen dat ze veilig naar een Glory-evenement kunnen, zeker met onze nieuwe veiligheidsmaatregelen", aldus Rudmann. Die ook zegt liever naar de toekomst te kijken dan naar het verleden. Welke nieuwe maatregelen er worden genomen wil Rudmann niet zeggen.

Niet alles op orde

,,Er komen nog meer maatregelen, maar die houden we nog even stil om er zo zeker van te zijn dat ze effectief zijn.” In Hasselt liet de beveiliging te wensen over, 'op een bepaald moment gingen de deuren gewoon open en konden fans doorlopen', melden fans. Normaliter wordt er gefouilleerd aan de deur wat nu ook niet het geval was (lees verder onder video).

Niet alleen Glory kampt met dit probleem wat met de nieuwe maatregelen verleden tijd zullen zijn. Er komen geluiden naar buiten dat bij een aantal lokale kickboks evenementen de boel niet op orde is. Zo worden er fakkels afgestoken en zijn er kleine vecht partijtjes tussen rivaliserende fans vastgesteld. Ook daar is nog winst te behalen. Voorlopig kunnen de fans weer met een gerust gevoel de Glory events gaan bezoeken.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws