GLORY Topman: ‘Wij hadden een uitgebreid backup plan voor het Badr vs Benny event’ – Vechtsport Info
Home / Nieuws / KICKBOKS & MUAY THAI NIEUWS / GLORY Topman: ‘Wij hadden een uitgebreid backup plan voor het Badr vs Benny event’

GLORY Topman: ‘Wij hadden een uitgebreid backup plan voor het Badr vs Benny event’

GLORY Topman: 'Wij hadden een uitgebreid backup plan voor het Badr vs Benny event'
Scott Rudmann (R) met Pierre Andurand (L)

Scott Rudmann een van de topmannen van GLORY zegt dat zijn organisatie, met grote spanning aankondiging van de lockdown in ons land afwachtte. Mocht het misgaan dan lag er een backup plan op de plank.

GLORY topman Scott Rudmann verteld dat de staf van GLORY tot maandagnacht in touw is geweest. De aankondiging dat er een lockdown zou komen bracht flink wat angstige momenten met zich mee.

Kickboksen is te belangrijk

,,Toen ik hoorde dat Nederland wellicht in lockdown zou gaan dacht ik, ons GLORY 76 Badr vs Benny van aankomende zaterdag zou wel eens niet door kunnen gaan”, zegt Rudmann tegen onze redactie. Hij was dan ook opgelucht dat mede door de inspanningen van de WAKO en de Vechtsportautoriteit. GLORY van de NOC*NSF de topsportstatus verkreeg en is hier zeer dankbaar voor.

Rudmann en de mensen om hem heen stonden wel klaar om plan B in te zetten. ,,We hadden diverse uitwijkmogelijkheden, dit event is te belangrijk voor het kickboksen om niet door te laten gaan. Er stonden studio’s klaar in het buitenland waar wij heen konden”, aldus Rudmann.

Buitenland als optie

Ver hoefde de vechters en GLORY medewerkers daarvoor niet te reizen want de eerste optie was Duitsland. ,,Wij hadden al een hotel geboekt voor iedereen net over de grens, dichtbij de studio waar het gevecht plaats zou vinden, indien Duitsland afviel. Hadden wij ook opties in Stockholm, Zweden en in Portugal”, zegt Rudmann.

Rudmann zegt blij te zijn dat het event toch in ons land plaatsvindt. De GLORY topman had liever toeschouwers gehad, maar begrijpt de situatie rondom de coronapandemie.

,,Heel misschien mogen wij op 30 januari het event tussen Rico Verhoeven en Jamal Ben Saddik met een beperkt publiek houden. Maar dat is afhankelijk hoe het coronavirus zich gedraagt”, sluit Rudmann af.

Bekijk ook

Trainer sloeg vechter 20 minuten per dag: ‘Daar wordt hij hard van’

De praktijken van Fabia zijn een van de vreemdste verhalen in MMA van de afgelopen maanden.

The return of The Modern Day Maharaja en Voodoo

India schudt wederom om zijn grondvesten en dit keer vanwege de vele WWE fans die hun favoriete wrestler afgelopen nacht op WWE RAW zagen terugkeren.

Laatste kans: UFC geeft Donald Cerrone nog 1 gevecht

Donald Cerrone's laatste dagen lijken geteld bij de UFC

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page