Glory onder verscherpt toezicht van de Vechtsportautoriteit: 'Constructieve gesprekken' Kickboks & Muay Thai Nieuws
Kickboks & Muay Thai Nieuws

Glory onder verscherpt toezicht van de Vechtsportautoriteit: 'Constructieve gesprekken'

Glory onder verscherpt toezicht van de Vechtsportautoriteit: 'Constructieve gesprekken'

Glory Kickboxing week uit naar Hasselt in België met haar laatste evenement. Deze werd afgebroken door rellen tijdens het gevecht tussen Badr Hari en Arek Wrzosek. Het Glory 80 evenement werd in Hasselt gehouden vanwege dopinggeschil met Nederlandse Vechtsportautoriteit.

Inmiddels is in de nasleep onderzoek gedaan volgens Glory is het duidelijk en is Arek Wrzosek de hoofdschuldige. Scott Rudmann CEO van Glory maakte in een recent interview met het AD nog eens duidelijk waar volgens de organisatie de schuld ligt.

Uit het onderzoek bleek ook dat het om een georganiseerde actie zou zijn gegaan. ,,Onderzoekers hebben bewijs gevonden van ‘command and control’-tactieken bij deze groep. Ze zijn dus goed georganiseerd", zei Rudmann. ,,Na de rellen begroette Wrzosek deze groep en bedankte ze op sociale media voor hun komst. Hij is dus ontslagen en zal nooit meer vechten voor Glory.”

Extra veiligheidsmaatregelen

Afgelopen weekend kondigde Glory aan dat er twee top evenementen gepland staan, deze zomer met Jamal Ben Saddik tegen Benjamin Adegbuyi. In oktober volgt Collision 4 met Badr Hari die het voor de derde keer opneemt tegen Alistair Overeem. Glory zegt extra veiligheidsmaatregelen te hebben genomen om excessen zoals in Hasselt te voorkomen. Overeem melde dat zijn gevecht met Badr in Nederland zal zijn.

Navraag bij de VA leert dat er constructieve gesprekken zijn en dat deze binnenkort conclusies zal trekken uit de informatie voortgekomen uit het onderzoek. ,,De VA heeft zich laten informeren door alle betrokken partijen en zal binnenkort conclusies trekken. Ondertussen staat Glory onder verscherpt toezicht van de VA", zegt Barry Smit van de Vechtsportautoriteit tegen onze redactie.

Constructief contact met Glory

Glory gaf al eerder aan dat er vergevorderde besprekingen zijn met de VA om weer evenementen in Nederland te houden. ,,De VA heeft constructief contact met Glory. En verwacht dat de organisatie zich ook in de toekomst voegt naar de afspraken en eisen zoals die in Nederland voor iedereen gelden", aldus Smit.

Concluderend uit de reactie van de VA lijkt het erop dat de Nederlandse kickboksfans in eigen land weer kunnen gaan genieten van de wedstrijden van de organisatie. Of de resultaten van het onderzoek naar de rellen in Hasselt openbaar worden gemaakt is niet bekend.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws