GLORY KICKBOXING ONTKENT FAILLISSEMENT: ‘Er komt snel nieuws’ – Vechtsport Info
Home / Nieuws / KICKBOKS & MUAY THAI NIEUWS / GLORY KICKBOXING ONTKENT FAILLISSEMENT: ‘Er komt snel nieuws’

GLORY KICKBOXING ONTKENT FAILLISSEMENT: ‘Er komt snel nieuws’

GLORY KICKBOXING ONTKENT FAILLISSEMENT: 'Er komt snel nieuws'

Vrijdag kwam het nieuws naar buiten dat GLORY Kickboxing in zwaar weer verkeert. De grootste kickboks organisatie zou failliet zijn.

Het nieuws dat GLORY Kickboxing op de afgrond afstormde sloeg in als een bom, ook al gonsde het van de geruchten. GLORY sloot haar kantoor in Nederland, de huur werd naar verluidt niet meer betaald. Men verhuisde van het pittoreske Volendam naar Hilversum waar men introk bij Talpa die de TV rechten van de organisatie bezit.

De reden achter het faillissement zou zijn dat diverse bedrijven, officials en andere betrokkenen omtrent GLORY niett zouden zijn betaald. Het zou gaan om veel geld wat in de tonnen lijkt te lopen. “Rekeningen stonden al langer open, ook het GelreDome is niet betaald, scheidsrechters niet, productie mensen, PR en noem maar op,” zegt een bron die liever anoniem blijft.

Wij komen terug

GLORY zelf is nog niet direct naar buiten gekomen maar journalisten Aaron Bronsteter van TSN Sports meld dat hij gesproken heeft met een hoog geplaatst persoon bij GLORY. “Een GLORY-exec heeft mij verteld dat ze onder curatele zijn gesteld en nog niet in faillissement zijn. Ze zullen proberen te herstructureren en waarschijnlijk binnenkort hun toekomst aankondigen,” zegt Bronsteter.

Het lijkt dus duidelijk dat GLORY op een restart aanstuurt. Of de huidige investeerders Pierre Andurand en Scott Rudmann nog eens diep in de buidel zullen tasten laat zich raden. Naar verluidt is er ruim €70 miljoen euro verlies geleden. Wanneer GLORY zelf met het nieuws naar buiten komt is nog even afwachten. Of de schuldeisers alsnog betaald worden is niet duidelijk.

Bekijk ook

NXT Hoogtepunten: Bijna alle vrouwenkampioenen bij elkaar & nieuwe cruisergewicht kampioen

Enkele dagen na de twee shows, NXT Take Over Stands and Deliver barste het strijdgeweld in de NXT weer los.

🎥 Koek Koek: YouTube bokser speelt vliegtuigje, zaterdag gehaktdag

Jake Paul gaat zaterdag de ring in tegen MMA-vechter Ben Askren

Sneller dan het licht: Tyson Fury toont handsnelheid

Tyson Fury bereidt zich voor op zijn eerste wedstrijd tegen zijn landgenoot Anthony Joshua

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page