GLORY kickbokskampioen Tiffany Van Soest: 'Het is weer even wennen'
Home / Nieuws / KICKBOKS & MUAY THAI NIEUWS / GLORY kickbokskampioen Tiffany Van Soest: ‘Het is weer even wennen’

GLORY kickbokskampioen Tiffany Van Soest: ‘Het is weer even wennen’

GLORY kickbokskampioen Tiffany Van Soest: 'Het is weer even wennen' (video)

Tiffany Van Soest verdedigd op 30 januari haar GLORY super bantamgewicht wereldtitel. De Amerikaanse is inmiddels in Nederland maar moet wel weer even wennen.

Voor van Soest is het weer even wennen om in het Nederlands ritme te komen. De Amerikaanse moet zich aanpassen aan het weer en het tijdsverschil. Op Instagram doet zij uitgebreid verslag hoe zij in de wedstrijd staat.

,,Ik ben nu een week in Amsterdam. Het koste mij een paar dagen om te acclimatiseren. Door de Jetlag trainde en sliep ik op rare uren. Maar ik ben nu in het ritme”, zegt Van Soest die bij trainer Lucien Carbin verblijft.

Old School trainen

,,Dit is echt old school trainen. Er is een speciale energie om mijn trainingskamp. Veel focus en daar houdt ik van. We trainen vaak buiten en doen conditie training. Het is hard werken. Maar het is cool.”

Van Soest die uit het zonnige Californië komt moest ook weer even wennen aan de winterse koude. Maar dat heeft de kampioen er voor over. ,,Als je wilt trainen met de beste dan moet je hier in Amsterdam zijn. Ik houdt van de warmte en zon. Maar om met de beste trainen, zit ik hier goed.”

David tegen Goliath

Van Soest verdedigd haar titel tegen debutante Aline Pereira, de zus van GLORY middengewicht kampioen Alex Pereira. ,,Dit is een gevecht zoals tussen David en Goliath, mijn tegenstander is erg lang”, aldus Van Soest die het gevecht met het volste vertrouwen tegemoet treed.

Ook zegt van Soest dat een titel winnen op zich een hele klus is, maar hem behouden een nog grotere. ,,Iedereen wil wat jij hebt dus dit is groot, ik verdedig niet alleen de titel voor mijzelf maar ook voor de fans.”

Van Soest die een videovlog bijhoudt is blij met de steun van haar fans. De kampioen houdt haar vlog actueel bij om haar fans up to date te houden.

🔽 ZIE OOK 🔽

Bekijk ook

Proud Boy mept knuppelende Antifa onderuit! ‘Superheld?’ (video)

Tijdens een demonstratie werd een van

'Puur racisme!' Boksicoon Mayweather als een hond behandeld

‘Puur racisme!’ Boksicoon Mayweather als een hond behandeld

Floyd Mayweather heeft de klus geklaard

ZIEN! Maryna Moroz 1e UFC-vechtster in Playboy: 'Kan niet wachten'

ZIEN! 1e UFC-vechtster in Playboy: ‘Kan niet wachten’

De Oekraïense MMA-vechtster is hiermee de eerste

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page