Rechtszaak: HIV besmette kickbokser tijdens GLORY event Nieuws
Nieuws

Rechtszaak: HIV besmette kickbokser tijdens GLORY event

Rechtszaak: HIV besmette kickbokser tijdens GLORY event
Rechtszaak: HIV besmette kickbokser tijdens GLORY event

De website MMA Fighting meld dat de welbekende scheidsrechter Marcos Rosales een rechtszaak is gestart.

Rosales was scheidsrechter tijdens het GLORY 52 event op 31 maart 2018. De scheidsrechter start de zaak omdat hij door de California State Athletic Commission (CSAC) werd aangesteld een wedstrijd te leiden waar een van de vechters besmet bleek te zijn met HIV.

Een paar dagen na het GLORY 52 event werd Rosales gebeld door CSAC-topman Andy Foster. Volgens Rosales zei Foster dat hij 'slecht nieuws' had en de commissie het 'verprutst' had. Foster vertelde tegen Rosales dat een van de atleten in een van de wedstrijden die hij als scheidsrechter had geleid, hiv had.

Vrouw besmet

Op 8 april vorige week diende Rosales stukken in bij de rechtbank, hieruit blijkt de scheidsrechter de CSAC aanklaagt en dat hij blootgesteld was aan een groot gevaar. Een van de gevechten die hij leidde was erg bloederig. In de dagen na het GLORY event, had Rosales geslachtsgemeenschap met zijn vrouw. Rosales zegt dat zijn vrouw mogelijk ook blootgesteld is aan HIV, aldus de klacht.

LEES HIER> Meer over de aanklacht van de scheidsrechter

De vechter in kwestie wordt niet benoemd, op diverse forums wordt er dan ook flink op los gespeculeerd. Rosales wil een flinke schadevergoeding.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws